Boris Becker: A börtönben egy senki vagy, le se szarnak

2022. december 20. – 17:34

Másolás

Vágólapra másolva

A Sat1 televíziónak adta első interjúját Boris Becker, aki a múlt héten töltötte le nyolc hónapos börtönbüntetését az Egyesült Királyságban. Az egykori wimbledoni bajnok teniszező azt mondta, hogy a börtönben egy senki volt, és átértékelte az életét. Az interjú még nem ment adásba, de kivonata már megjelent a német Bildben.

Beckert azért ítélték el két és fél évre áprilisban, mert 2,5 millió fontnyi vagyont rejtegetett, miközben csődöt jelentett, és nem akarta kifizetni az adósságait. Az exteniszező a londoni Wandsworth börtönbe vonult be. Az első heteket töltötte itt, arról számolt be, hogy rosszak voltak az ételek, és kicsi adagokat kaptak, szabadidős tevékenységet nem nagyon űzhetett, és gyakran találkozott az erőszak különböző formáival.

„A börtönben egy senki vagy. Csak egy szám. Az enyém az A2923EV volt. Nem hívtak Borisnak, csak egy szám voltam, és senki le se szarta, ki vagy” – mondta Becker az interjúban.

A wandsworthi hetek után májusban Becker a Huntercombe börtönbe került át. A német Bild azt írta, hogy itt az exteniszező rendszeresen látogatta a konditermet, sőt asszisztensként dolgozott a börtön edzője mellett, és korábbi tapasztalataira alapozva segített a többi rabnak fejlődni.

A Bild riportere azt írta, hogy Becker megalázottnak tűnt, lefogyott, és a hajszínét is megváltoztatta.

„Azt hiszem, újra felfedeztem magamban az embert, azt a személyt, aki egykor voltam. Kemény leckét kaptam. Nagyon drágát, nagyon fájdalmasat. De az egész dolog megtanított valami nagyon fontosra és értékesre. És néhány dolog jó okkal történik” – mondta Becker.

Miután múlt csütörtökön kiengedték a börtönből, egyből Németországba utazott, hiszen az Egyesült Királyságból kitoloncolták, és nem is térhet oda vissza a következő évtizedben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!