Két és fél év börtönbüntetésre ítélték Boris Beckert, mert nem fizette ki az adósságait

2022. április 29. – 18:20

Másolás

Vágólapra másolva

Két és fél év, részben letöltendő börtönbüntetésre ítélte Boris Beckert pénteken egy brit bíróság. Az egykori teniszező 2,5 millió font értékű vagyontárgyakat rejtegetett hitelezői elől, hogy elkerülje az adósságai kifizetését – írja a BBC.

Az ügy középpontjában Becker 2017. júniusi csődje áll, amely a mallorcai luxusingatlanjára felvett több mint 3 millió fontnyi kifizetetlen hitel miatt következett be. A hatszoros Grand Slam-bajnok tagadta, hogy megszegte volna a brit csődtörvényeket, miután 2017-ben csődöt jelentett, és közel 50 millió fonttal tartozott a hitelezőknek.

Az 54 éves, Londonban élő Beckert a bíróság a csődtörvény alapján négy vádpontban találta bűnösnek, többek között a csődeljárást követően jelentős vagyontárgyak bejelentésének elmulasztása, elrejtése és eltüntetése miatt. Húsz vádpontban azonban felmentették.

Boris Becker megérkezik a bíróságra London Southwark kerületében 2022. április 29-én – Fotó: John Sibley / Reuters
Boris Becker megérkezik a bíróságra London Southwark kerületében 2022. április 29-én – Fotó: John Sibley / Reuters

Deborah Taylor bírónő szerint Becker nem mutatott megbánást, és a bűnösségét sem ismerte el. A bírónő azt mondta, Becker a büntetés felét rácsok mögött fogja letölteni. A pénteki ítélethirdetésen Becker élettársa, Lillian és fia, Noah is jelen volt.

Becker azt állította, nem tudja, hol vannak egyes trófeái, és azt sem, hogyan vett fel magas kamatozású kölcsönt Nagy-Britannia egyik leggazdagabb üzletemberétől, és hogyan próbálta elkerülni a csődöt azzal, hogy a Közép-afrikai Köztársaság diplomáciai védelmére hivatkozott. Becker „szelektív volt a vagyonnyilatkozataiban. Amikor neki megfelelt, teljeskörűen közzétette, amikor nem, akkor nem” – mondta Rebecca Chalkley ügyész, aki a bírótól szabadságvesztés kiszabását kérte – írja a Reuters.

Becker ügyvédje, Jonathan Laidlaw azt mondta a bíróságnak, hogy ügyfele hírneve romokban hever. „Ez az eljárás teljesen tönkretette a karrierjét, és tönkretette a jövedelemszerzési lehetőségeit” – mondta az ügyvéd.

A német teniszlegenda ellen évek óta folyt a csődeljárás az Arbuthnot Latham & Co magánbankkal szemben fennálló tartozása miatt. A vádak szerint Becker elrejtette az érmeit, kupáit, sőt még két wimbledoni teniszserlegét is. Állítólag így akarta elkerülni, hogy az értékes trófeákat elárverezzék, hogy abból fizessék ki a tartozásait. Beckert 2002-ben Németországban adócsalásért ítélték el, amiért akkor felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!