Rejtegette a csődeljárás elől a teniszkupáit Boris Becker

2020. október 22. – 15:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Csődeljárás folyik a német teniszlegenda, Boris Becker ellen, aki vád szerint eldugta az érmeit, kupát és háromból két wimbledoni teniszserleget is, írja a Guardian. Becker állítólag így akarta elkerülni, hogy a serlegeket elárverezzék, hogy abból fizessék ki a tartozásait. Az elrejtett serlegek közt van az az 1985-ös kupa, amit 17 évesen minden idők legfiatalabb egyéni győzteseként kapott Wimbledonban. A Londonban élő 52 éves Becker 2017-ben jelentett csődöt.

Fotó: Getty

A vád szerint Becker a ‘85-ös kupa mellett rejtegette még többek között a ’88-as Davis-kupa aranyát, a ‘89-es Davis-kupa serlegét, a ’89-es wimbledoni serleget, két Australian Open-kupát és az 1992-es olimpiai aranyértmét. Emellett azzal vádolják, hogy a csőd ellenére 40 ezer fontot utalt át két részletben volt feleségének, Barbara Beckernek, akitől 2001-ben vált el, illetve 105 ezer fontot Shirlely Beckernek, akitől 2018-ban váltak el egymástól. Ezen kívül 1,2 millió font készpénz elrejtésével is vádolják, mindezekért akár hét év börtönbüntetést is kaphat.

Becker hatszoros Grand Slam-győztes, illetve ő volt Novak Djokovic edzője 2013 és 2016 között, amikor a szerb teniszező hat Grand Slam-tornát nyert.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!