Kiengedték a brit börtönből Boris Beckert, Németországba távozott

2022. december 15. – 17:32

Másolás

Vágólapra másolva

Boris Becker, a korábbi világelső férfi teniszező Németországba távozott, miután nyolc hónapnyi börtönbüntetését letöltötte az Egyesült Királyságban – közölte ügyvédje csütörtökön, miután a brit sajtó arról számolt be, hogy Beckert szabadon engedték az őrizetből, és kitoloncolják az országból.

A CNN által idézett Christian-Oliver Moser ügyvéd nyilatkozata szerint Becker „letöltötte büntetését, és nem vár rá semmilyen további büntetés-végrehajtási korlátozás Németországban”. Moser nem közölt további részleteket Becker németországi tartózkodási helyéről, és azt is mondta, hogy további interjúkérésekre „nem fognak válaszolni”.

Az 54 éves egykori világelső teniszező, Boris Becker valójában két és fél éves börtönbüntetését töltötte, amit április végén szabtak ki rá Angliában, mert 2,5 millió font (1,13 milliárd forint) összértékű vagyontárgyakat rejtegetett a hitelezői elől, hogy elkerülje az adósságai kifizetését, ezzel megsértette a csődeljárási törvényt. Korábban többször írtunk arról, hogy Becker az ügyvédje szerint konstruktívan állt a büntetéséhez, az ugyanakkor idáig nem volt világos, hogy a Wimbledonban háromszor győztes játékos büntetésének második felét valóban felfüggesztettre változtatják-e, ahogy azt az ítélethirdetéskor ígérték, illetve hogy maradhat-e az Egyesült Királyságban.

Becker tíz éve élt Angliában, de nincs brit állampolgársága. Korábban a BBC-nek dolgozott szakkommentátorként. Az mostani CNN-hír, és a nemzetközi hírügynökségek beszámolója alapján sem világos, Beckert kitoloncolták a vonatkozó brit törvény alapján, vagy maga döntött a költözés mellett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!