Így telnek Boris Becker napjai: heti két zuhany, pocsék börtönkoszt, napi félóra séta

2022. május 13. – 08:13

Így telnek Boris Becker napjai: heti két zuhany, pocsék börtönkoszt, napi félóra séta
Boris Beckert két hete ítélték el, azóta börtönbüntetését tölti – Fotó: Wiktor Szymanowicz/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Két hete ítélte egy londoni bíróság két és fél éves börtönbüntetésre az egykori világelső teniszezőt Boris Beckert. 2,5 millió font értékű tárgyakat rejtegetett a hitelezői elől, az adóssága 50 millió fontra tehető. Mesésen induló karrierjéről és zűrös ügyeiről ebben a cikkben írtunk.

Beckernek még aznap meg kellett kezdenie a büntetését, és lakhelyéhez, a Wimbledonhoz közeli Wandsworth-ben (ez az egyik legkeményebb hely) raboskodik azóta is. A tz.de közölt egy összefoglalót, hogyan telnek a napjai azóta az 54 éves egykori sztárnak. Becker az Eurosport szakértője volt, a csatornának természetesen mást kellett keresnie, lemondtak a szolgálatairól.

Beckert reggel hétkor ébresztik, nyolckor kapja meg a reggelit, dolgoznia nem kell, mert innen áthelyezik majd egy másik intézménybe. Egyelőre nem tudni, kapott-e már zárkatársat. Napi 30 perc szabadidőt kap, ami azt jelenti, hogy az óramutató járásával megegyező irányban mozoghat a belső udvaron. Ugyancsak fél órás a közösségi idő, amikor beszélgethet más rabokkal.

Könyvtárba szerdán mehet, fél ötkor kapja meg a vacsoráját, este héttől ismét a 6,5 négyzetméteres cellája várja, mert a börtön szabályzata szerint hét után már nem mozdulhat ki senki. 10 fontos heti bére van, ebből vehet csokoládét, piperetermékeket. Kétszer zuhanyozhat egy héten, tíz percig használhatja a tusolót. Reggelre többnyire kukoricapehely, teljes kiőrlésű keksz és pirítós van a menüjében, kapott már marhahúst, de általában darálthús és krumpli keverékét kapja. Az ételek minőségére rendszeresen panaszkodtak már a múltban is az itt fogvatartottak.

Mivel Becker dohányzik, a fekete piacról kell cigarettát beszereznie, ami nem olcsó, egy adag dohány, amiből sodorni lehet, akár ezer euróba is kerülhet.

Kapott egy telefonkártyát, de annak korlátozzák a használatát. Az első hétvégén a barátnőjét, Lilian de Carvalhót hívta fel, aki elkísérte a bírósági ítélethirdetésre is, a második hívásával a 86 éves édesanyját lepte meg Leimenben, mert akkor volt anyák napja.

Becker ügyvédei azon dolgoznak, hogy máshová szállítsák, és már az is felmerült, hogy visszatérhet Németországba letölteni a büntetését, annál is inkább, mert a kitoloncolása is egy valós opció.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!