Becker ügyvédje: Boris konstruktívan áll a börtönélethez

2022. október 24. – 14:42

Becker ügyvédje: Boris konstruktívan áll a börtönélethez
Boris Becker április végén, amikor a tárgyalására tartott – Fotó: Wiktor Szymanowicz/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Az 54 éves egykori világelső teniszező, Boris Becker két és fél éves börtönbüntetését tölti, amit április végén szabtak ki rá Angliában, mert 2,5 millió font (1,13 milliárd forint) összértékű vagyontárgyakat rejtegetett a hitelezői elől, hogy elkerülje az adósságai kifizetését, ezzel megsértette a csődeljárási törvényt.

Most a londoni Huntercombe-ban van, egy külföldieknek fenntartott intézetben (480 elítélt van itt), amelynek biztonsági szintje alacsonyabb, mint a Wandsworth börtöné, ahol első heteit töltötte, és aminek elrettentő híre van Angliában.

Ügyvédje, Christian-Oliver Moser azt mondta: „Becker a körülményekhez képest jól van, és konstruktívan áll hozzá a börtönélethez.” Bármikor tud telefonálni és kommunikálni a külvilággal, de ezt gyakran nem veszi igénybe. Az ügyvéd adatvédelmi okokra hivatkozva arról nem tájékoztatott, hogy ügyfele sportol-e esetleg a rácsok mögött, vagy milyen más tevékenységet folytat. A nyilvántartás szerint kőműves és festő tanfolyamokat is el lehet végezni.

Egyelőre azt nem lehet tudni, hogy a Wimbledonban háromszor győztes játékos büntetésének második felét felfüggesztettre változtatják-e, ahogy azt az ítélethirdetéskor ígérték, illetve hogy maradhat-e az Egyesült Királyságban. Becker tíz éve él Angliában, de nincs brit állampolgársága. Korábban a BBC-nek dolgozott szakkommentátorként.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!