Boris Beckert egyszer megfenyegette egy rabtársa, hogy megöli

2022. december 21. – 17:54

Másolás

Vágólapra másolva

Boris Becker kedd este első interjúját adta börtönből való szabadulása óta. A teniszező nyolc hónapot ült az Egyesült Királyság két börtönében azért, mert 2,5 millió fontnyi vagyont titkolt el az adóhatóságok elől. Becker azt mondta, attól félt, hogy bent megölik, de jó élmények is érték, és igazából az egészségének is jót tett a börtön.

A német Sat1 televíziónak arról beszélt, hogy életében először érezte magát éhesnek, mert kis ételadagokat kapott. Nyolc hónap alatt hét kilót fogyott, de ebben szerinte az is segített neki, hogy nem ihatott alkoholt.

Boris Becker a börtönből kijöve a Sat1-nek adott először interjút – Fotó: Frank Hoermann / Sven Simon / dpa / AFP
Boris Becker a börtönből kijöve a Sat1-nek adott először interjút – Fotó: Frank Hoermann / Sven Simon / dpa / AFP

Még csak tíz napja volt a börtönben, amikor felkérték, hogy tanítson angolt és matematikát a rabtársainak, de egy kicsit csodálkozott, hogy németként miért pont neki kéne angolt tanítania, amikor a többiek válogatott káromkodásaiból is alig ért valamit. Végül sztoikus filozófiát tanított és fitneszedzőként dolgozott, úgy véli, afféle apafigura lett így.

A beilleszkedésben három férfi, Jake, Russell és Billy segített neki a Huntercombe börtönben, és azt mondta, egyszer megmentették az életét. Becker összeveszett egy rabtársával, akit gyilkosságért ítéltek el, és ez a három segítő lépett közbe, mielőtt nagyobb baj lett volna. A teniszező azt mondta, rabtársa azzal fenyegette, hogy megöli őt. Később aztán ez a férfi a lábai elé borulva kért bocsánatot.

Becker arról beszélt, hogy a bajtársiasság olyan szintjét élte meg, amire korábban nem volt módja. A rabtársaival megosztoztak a ruhákon, de a cukron és a són is. Ő is megosztotta velük azt a három szelet csokit, amelyeket 55. születésnapjára kapott.

Azt mondta, a rajongóktól és barátoktól kapott levelek tartották benne a lelket, és attól is nagyon meghatódott, hogy egykori riválisától, Michael Stichtől is kapott egy hosszú levelet.

A teniszezőt többen meg akarták látogatni, elmondása szerint például a Liverpool edzője, Jürgen Klopp vagy egykori edzője, menedzsere, Ion Tiriac. Ezeket a látogatásokat azonban nem engedélyezték, az indoklás szerint azért, mert veszélyben lettek volna Kloppék, a pénzük miatt még el is rabolhatták volna őket.

A Sat1 szerint a Wandsworth börtönre, ahol Becker az első hetekben ült, túlzsúfoltság, mocsok és erőszak jellemző, és az Egyesült Királyság többi börtönéhez képest különösen rossz. A csatorna szerint Becker azért szabadult nyolc hónap után két és fél év helyett, mert az angol börtönök helyhiánnyal küzdenek. A teniszező felidézte, hogy az esküdtszéki ülés és az ítélethirdetés közötti három hétben gyakran ment templomba, ahol rövid börtönbüntetésért imádkozott.

Az interjúban nem kerülték ki Becker pénzügyeit sem. A teniszező azt mondta, mindig is lazán kezelte a pénzt, játékosként sem foglalkozott vele sokat, olykor még a pénzdíját is elfelejtette felvenni. Karrierje lezárása után megcsappantak a bevételei, de ő ugyanolyan életszínvonalat tartott fenn, mint korábban, ráadásul a válások, gyerektartási díjak is pluszköltségeket róttak rá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!