Két napig állt a bál, de visszatér a felfüggesztése után Gary Lineker a BBC képernyőjére

2023. március 13. – 11:54

Másolás

Vágólapra másolva

Visszatér Gary Lineker a BBC legnépszerűbb sportműsorába – ezt hétfőn egyidejűleg jelentette be a BBC és a valaha volt egyik legjobb brit futballista.

„Néhány szürreális nap után örülök, hogy sikerült átnavigálnunk ezen.

Szeretném megköszönni mindenkinek a hihetetlen támogatást, különösen a BBC Sportnál dolgozó kollégáimnak a figyelemre méltó szolidaritást. A futball csapatjáték, de a támogatásuk elsöprő volt” – írta Lineker a Twitterén egy több bejegyzésből álló sorozat első tweetjében.

A többi tweetben – amellett, hogy köszönetet mond Tim Davie BBC-igazgatónak „a megértését ebben a nehéz időszakban” – többek között arról ír, hogy bármennyire is nehéz volt az elmúlt néhány nap, „ez egyszerűen nem hasonlítható ahhoz, mint amikor az üldöztetés vagy a háború elől kell elmenekülni otthonról, hogy egy távoli országban keressünk menedéket. Szívet melengető látni, hogy milyen sokan együttérzőek vagytok a helyzetükkel”.

Nem véletlen, hogy Lineker ezt a példát említi. A 62 éves egykori játékost, akit pályafutása során nemcsak, hogy soha nem állítottak ki, de még sárga lapot sem kapott – bár a legtöbben valószínűleg egy bon mot-ját ismerik, azt hogy „a foci egy olyan játék, amit huszonketten játszanak 90 percen keresztül, és mindig a németek nyernek” – ugyanis azután függesztette fel a BBC, hogy a Twitteren kritizálta a konzervatív kormány bevándorlásellenes kommunikációját, mert szerinte nem nagyon különbözik az 1930-as évek német vezetésének stílusától.

Lineker, mint az egyik posztjában megemlíti, csaknem harminc éve vezeti a Match of the Day (MOTD) című hétvégi televíziós futballmagazint. Azt, hogy a BBC felfüggesztette a Twitterén leírt véleménye miatt, hatalmas felzúdulás követte a brit közmédián belül és a nézők körében is. Mint ebben a cikkünkben megírtuk, a BBC-nél napokig feszült volt a helyzet, a csatorna legtöbb sportprogramja műsorvezetők nélkül maradt, miután azok – köztük a volt UEFA Kupa-győztes Ian Wright, valamint Alan Shearer és Micah Richards – a Lineker iránti szolidaritásból sorra visszamondták szereplésüket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!