Szalai Ádám távozik a Basel focicsapatától

2023. január 29. – 17:36

Másolás

Vágólapra másolva

Közös megegyezéssel szerződést bontott Szalai Ádám és az FC Basel, a magyar csatár azonnali hatállyal távozik a svájci fociklubtól.

„Köszönjük az elkötelezettségedet, és minden jót kívánunk, Ádám” – írták a klub Facebook-oldalán. „Megyünk tovább előre. Előre tekintek és örülök annak, ami jön” – kommentálta a távozást a magyar labdarúgó-válogatott volt csapatkapitánya.

Szalai január elején kikerült a Basel keretéből, és négy másik társával együtt a klub U21-es keretével készült. Októberben egyszer már megtiltották, hogy részt vegyen az edzéseken. A játékos és ügynöke szerződésszegés miatt bíróságra vitte az ügyet, mely novemberben neki adott igazat, így akkor visszatérhetett a csapathoz, igaz, meccsen már nem lépett pályára.

A válogatottságról ősszel lemondó csatár (a Telex róla szóló portréját itt olvashatják) tavaly februárban igazolt a Baselba, de Alexander Frei vezetőedző júliusi érkezésével egyre jobban kiszorult a csapatból. Ebben a szezonban alig öt meccsen játszott, előbb kispados lett, október 1. óta pedig már a keretben sem szerepel.

Szalai Ádám összesen 24 alkalommal lépett pályára a svájci klubban, hat gólt és egy gólpasszt szerzett. Szerződése a szezon végén járt volna le.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!