Elfertőződött Gulácsi Péter térde, újra meg kellett műteni

2023. január 3. – 14:45

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn kezdődött az RB Leibzig téli edzőtábora Abu-Dzabiban, Gulácsi Péter magyar válogatott labdarúgó, a lipcsei csapat kapusa azonban az előzetes tervekkel szemben mégsem tarthatott a csapattal – írja a Bild.

Gulácsit okóberben műtötték meg, miután megsérült a RB Leipzig-Celtic labdarúgó Bajnokok Ligája-mérkőzésen október 5-én. A kapus térde a meccs 10. percében sérült meg súlyosan, elszakadt a jobb elülső keresztszalagja. Novemberben még úgy tűnt, a téli edzőtáboron már részt vehet, a Bild információi szerint viszont elfertőződött a sebe, ezért ismét meg kellett műteni.

A német lap szerint a műtét jól sikerült, a labdarugó folytathatja a rehabilitációját a Red Bull „Athlete Performance Center” (APC) rehabilitációs központjában Thalgauban.

Gulácsin kívül a csapat egyik legjobb játékosa, a katari világbajnokságról is lemaradó Christopher Nkunku sem utazott el az edzőtáborba, ő is térdszalagszakadás miatt lábadozik.

Az RB Leipzig nem sokkal Gulácsi sérülése után új kapust igazolt Orjan Nyland személyében. A lipcsei klub csak szerződéssel nem rendelkező játékost szerződtethetett, így esett a választása a 32 éves norvég futballistára, aki az előző idényben az angol másodosztályban szereplő Readingben játszott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!