Gulácsi Pétert hordágyon vitték le a Lipcse BL-meccsén, szalagszakadás miatt hosszú kihagyás vár rá

2022. október 5. – 19:17

frissítve

Gulácsi Pétert hordágyon vitték le a Lipcse BL-meccsén, szalagszakadás miatt hosszú kihagyás vár rá
Gulácsi Péter a hordágyon – Fotó: Lisi Niesner/Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

A Bajnokok Ligája szerdai játéknapját a Lipcse és a Celtic mérkőzése nyitotta 18:45-től. A német klub mindhárom magyar légiósa ott volt a kezdőcsapatban. A 10. percben azonban Gulácsi Péternek véget ért a találkozó. Kellemetlen helyzetbe hozták egy hazaadással, rosszul játszotta meg a labdát, majd a kitámasztásnál, ahogy igyekezett vissza a kapuja elé, megsérült a tizenhatoson belül az 51-szeres válogatott kapus. A térdéhez kapott, és elterült a gyepen, elsőre is látszódott: nagy a baj.

A 32 éves Gulácsit hordágyon vitték le – már az ápolás alatt is a nevét skandálták a hazai drukkerek –, vélhetően a szalagjai sérültek meg. Blaswich váltotta, aki most mutatkozhat be a legrangosabb sorozatban. A 25. percben be is mutatott egy nagy bravúrt, hogy csapata megússza a gólt.

Frissítés 22:25: A klub az M1-et később arról tájékoztatta, hogy Gulácsi térde súlyosan megsérült, elszakadt a jobb elülső keresztszalagja, és hosszú kihagyás vár rá. A következő napokban még további vizsgálatok várnak a magyar kapusra.

A németek egyébként aktívan kezdtek, Szoboszlai Dominiknak volt egy veszélyes fejese, Nkunkunak pedig egy olyan lesgólja, ami centiken múlt.

A francia csatár a 27. percben lőtt egy szabályosat, amivel a Lipcse 1–0-ra vezetett a skót bajnokkal szemben az első félidő után. A másodikból két perc sem telt el, amikor egy labdavesztés után a Celtic villámgyorsan a kapu elé ért, és Jota értékesítette a helyzetet. Szoboszlai a 61. percben 20 méterről tökéletesen lőtte ki a bal alsó sarkot, de a játékvezető érvénytelenítette a találatot, mert úgy ítélte meg, hogy a lesen helyezkedő Andre Silva zavarta a kapust a kilátásban.

A 64. percben aztán már visszavonhatatlanul megszerezte a Lipcse a vezetést, Hart kapus rossz kirúgását Szoboszlai kapcsolta le, a passzával Silva ziccerbe került, és a jobb kapufa a gólvonal mögé segítette a labdáját. Szűk negyedóra telt el a meccsből, Silva ismét jó passzt kapott, és beállította a 3–1-es végeredményt.

Bajnokok Ligája, 3. forduló, szerdai játéknap

E csoport:

  • Salzburg (osztrák)-Dinamo Zagreb (horvát): 1-0
  • Chelsea (angol)-AC Milan (olasz): 3-0

F csoport:

  • RB Leipzig (német)-Celtic Glasgow (skót): 3-1
  • Real Madrid (spanyol)-Sahtar Donyeck (ukrán): 2-1

G csoport:

  • Manchester City (angol)-FC Köbenhavn (dán): 5-0
  • Sevilla (spanyol)-Borussia Dortmund (német): 1-4

H csoport:

  • Juventus (olasz)-Makkabi Haifa (izraeli): 3-1
  • Benfica (portugál) – Paris Saint-Germain (francia): 1-1
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!