Új kapust igazolt Gulácsi sérülése miatt az RB Leipzig

2022. október 9. – 12:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az RB Leipzig labdarúgócsapata Orjan Nyland személyében kapust igazolt, miután Gulácsi Péter térdszalagszakadást szenvedett. A lipcsei klub csak szerződéssel nem rendelkező játékost szerződtethetett, így esett a választása a 32 éves norvég futballistára, aki az előző idényben az angol másodosztályban szereplő Readingben játszott. A 39-szeres válogatott Nyland minden bizonnyal a magyar válogatott Gulácsi helyére lépő Janis Blaswich cseréje lesz az idény végéig.

Gulácsit vasárnap operálják Innsbruckban, a magyar válogatott kapusa az operáció után néhány napig még ott is marad. A kapus a legutóbbi RB Leipzig-Celtic labdarúgó Bajnokok Ligája-mérkőzésen sérült meg. Egy kitámasztásnál, ahogy igyekezett vissza a kapuja elé, a térdéhez kapott, és elterült a gyepen, elsőre is látszódott: nagy a baj. A 32 éves játékost hordágyon vitték le – már az ápolás alatt is a nevét skandálták a hazai drukkerek –, Gulácsi térde súlyosan megsérült, elszakadt a jobb elülső keresztszalagja, így hosszú kihagyás vár rá.

Szombaton így a csapatkapitány nélkül kellett pályára lépnie a Leipzignak. A játékosok egy szép gesztussal üzentek a magyar hálóőrnek:

„Térj vissza erősebben” feliratú mezben vonultak ki bemelegíteni.

A mez hátuljára pedig Gulácsi neve és mezszáma is felkerült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!