Messi 12 másodpercben: úgy hozott össze gólt a vb egyik legdrágább védője ellen, mintha az ott sem lett volna

2022. december 14. – 09:28

Másolás

Vágólapra másolva

Argentína 3-0-s, nagyon sima győzelemmel jutott be a horvátok elleni elődöntőből a katari foci-vb döntőjébe, Lionel Messi egy gólt és egy gólpasszt, Julián Álvarez egy kiharcolt büntetőt és két gólt tett hozzá az argentin sikerhez. Ezzel a már ötgólos Messi a szerda este Marokkó ellen pályára lépő francia Kylian Mbappéval holtversenyben vezeti a vb góllövőlistáját, Álvarez pedig feljött a szintén francia Olivier Giroud mellé a harmadik helyre, ők négy-négy gólt szereztek eddig a vb-n.

Messi az egész meccsen remekelt, az argentinok harmadik gólja előtt viszont még talán magához képest is nagyot villant. A horvátoknak viszont biztosan sok volt, amit ott, a 69. percben mutatott, a világbajnokság egyik legértékesebb védőjét, a már 100 milliós eladási árra taksált Joško Gvardiol mellett például úgy ment el, mintha egy másodosztályú csapat játékosa védekezne rajta.

Messi a felezővonalnál, az oldalvonal mellett, a jobb oldalon jutott labdához, Gvardiol azonnal kiváltott rá, és innentől kezdve lényegében mindent úgy csinált, ahogy azt tanítják. Tartotta a területét, nem rúgott oda, próbálta folyamatosan kifelé szorítani Messit, hogy az argentin ne tudjon kapura törni. Mindez a tizenhatosig elérve működött is, aztán jött Messi két olyan csellel, amivel teljesen megforgatta a horvátok egyik legnagyobb tehetségét, ezután pedig ha nem is simán, de könnyedén adott gólpasszt a kapu előtt érkező Álvareznek. 12 másodperccel azután, hogy Messi átvette a labdát, már meg is lett a harmadik gól.

Nézzük meg ugyanezt még egy szögből, hogy festett mindez a lelátó alsó soraiból rögzítve.

És ugyanez harmadszor, a cselekre koncentrálva.

Kevesebb csellel, de hasonló módszerrel csinált helyet magának Messi a hollandok elleni negyeddöntő első góljánál is a gólpasszhoz. Akkor Nathan Aké volt vele szemben, akit szintén egy lelassítás utáni felgyorsítással rázott le annyira, hogy be tudja pöccinteni a végül gólt szerző Nahuel Molina elé a labdát.

Argentína vasárnap, magyar idő szerint 16.00-tól története harmadik vb-címéért játszhat majd. Az ellenfelük a francia–marokkói elődöntő győztese lesz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!