Messiék elintézték a horvátokat, simán döntős Argentína

2022. december 13. – 21:55

Messiék elintézték a horvátokat, simán döntős Argentína
Fotó: Molly Darlington / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Az első fél órában elég rossz, utána pedig nagyon egyoldalú meccset játszott egymással Argentína és Horvátország, utóbbi történetének legsúlyosabb vereségét könyvelhette el a kedd esti 3-0-s pofonnal.

Az, hogy semmi említésre méltó nem történt az első félórában, még enyhe megfogalmazás, a 25. percig még kapura lövés sem volt, és akkor is az argentinok lőttek, annak ellenére, hogy labdabirtoklásban addig inkább a horvátok uralták a meccset. A játék inkább az argentin térfélen folyt, a horvátok próbálkoztak, de helyzetig sem jutottak. Az pedig már a 25. percben Mac Allister lövésénél is látszott, hogy az argentin kontrák veszélyesek.

A gólok is ezekből születtek az első félidőben, a 32. percben egy argentin kontránál a horvát védelem nem zárt össze időben, majd Álvarezt akadályozta Livaković kapus, ezért 11-eshez jutottak az argentinok, amit Messi magabiztosan értékesített is.

A 39. percben egy horvát szöglet után ismét kontráztak az argentinok, és ezúttal Álvarez végig is vitte, egészen a gólig.

Az argentinok a második félidő végére magukra találtak, nem sokkal a második gól után Mac Allister fejesét is csak éppen hárítani tudta a horvát kapus.

A második félidőben már sokkal veszélyesebben passzolgattak a horvátok, gól azonban nem lett ebből sem, egy argentin támadásból viszont igen: a 69. percben Messi tette lóvá Gvardiolt, remek passzából megint Álvarez lőtt gólt, így:

A 73. percig kellett várni az első kapura tartó horvát lövésre, de Perišić távoli próbálkozása meg sem kottyant Martínez kapusnak.

Az argentinok innentől örömfocit játszottak, ezen a világbajnokságon még nem is mutattak ennyire jó teljesítményt, igaz, a horvátok sokszor könnyítették meg a dolgukat. Hiába tűnt úgy a meccs elején, hogy a horvátok semlegesíteni tudják Messit, a PSG támadója végül csak észre tudta vetetni magát, és nem is csupán a 11-essel, a harmadik gólhoz adott passza is egészen pazar volt.

A horvátok a 81. percben jelképesen is elengedték a meccset, Zlatko Dalić szövetségi kapitány lehozta Luka Modrić csapatkapitányt. A 37 éves középpályásnak minden bizonnyal ez volt az utolsó vébéje.

Argentína–Horvátország 3-0

  • gólszerzők: Messi 34’, Álvarez 39', 69'
  • sárga lap: Livaković 32', Kovačić 32', Romero 68', Otamendi 71'
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!