Horvátországnak ugyanolyan a DNS-e, mint a Real Madridnak

2022. december 13. – 19:49

Másolás

Vágólapra másolva

„Egyedülálló siker Horvátországnak, hogy két egymás utáni világbajnokságon a legjobb négy válogatott között van, de többet akarunk. Optimista vagyok, és teljes bizalommal vagyok a játékosaim felé” – mondta a meccs előtti sajtótájékoztatón Zlatko Dalić szövetségi kapitány.

Arról is beszélt, hogy hiába játszottak már két hosszabbítást is, a játékosok tele vannak energiával, nincsenek sérüléseik, nem érzik magukat fáradtnak. A kapitány szerint semmit sem számít, hogy 3-0-ra verték az argentinokat az előző vb-n, de úgy érzi, így is Messiéken van a nagyobb nyomás.

Dalić azt mondta, argentin szurkolók serege előtt játszanak majd, a 15 ezerrel szemben csak 2-3 ezer drukker lesz a meccsen, ez nem előny, de nem fog emiatt panaszkodni.

A horvát csapatkapitány, Luka Modrić egy spanyol lapnak azt mondta, készen állnak Messire, bár nagyon nehéz ellene játszani, és már nagyon várja az argentin meccset. „A horvát válogatottnak ugyanolyan a DNS-e, mint a Real Madridnak (ez egyébként a klubcsapata,) mindig elmegyünk a végsőkig, és sosem adjuk fel.”

A braziloknak gólt lövő Bruno Petković pedig arról beszélt korábban, hogy a horvátok mentális ereje az országukért vívott függetlenségi háborúkból is ered.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!