Otamendi megmagyarázta, miért a hollandok arcába mászva ünnepelték az elődöntőbe jutást

2022. december 10. – 10:59

Másolás

Vágólapra másolva

Egyetlen este alatt nagy karriert futottak be azok a fotók, amik a Hollandia elleni argentin továbbjutás első pillanatait örökítették meg. Ezeken az látható, ahogy Lautaro Martínez sikeres büntetője után a kezdőkörben ácsorgó, majd onnan meginduló argentin társak többsége a hollandok felé fordulva, mintegy az arcukba dörgölve kezdte ünnepelni a továbbjutást.

Fotó: Paul Childs / Reuters
Fotó: Paul Childs / Reuters

A mérkőzés után Nicolás Otamendi, az argentinok védője elárulta, miért tettek, pontosabban ő miért tett így. „Azért ünnepeltem az arcukba mászva, mert volt egy holland játékos, aki minden egyes tizenegyesünk előtt odajött és elkezdett magyarázni a játékosunknak. A kép egy, a kontextusából kiragadott pillanat, mi csak erre reagálva ünnepeltünk.”

A tizenegyespárbaj alatt a hollandok valóban próbálták a folyamatos magyarázást bevetni a mentális hadviselés részeként, az ötödik, mindent eldöntő párban Lautaro Martínezt például négy holland játékos próbálta meg kizökkenteni, Denzel Dumfries kapott is egy sárga lapot ezért. A meccsen egyébként vb-rekordot jelentő 18 sárga lap villant, több a kispadok felé, illetve a továbbjutásról döntő tizenegyes után.

Hogy mind a 18 lap teljesen jogos volt-e, vagy csak túlbuzgó volt a mérkőzést vezető Antonio Mateu Lahoz játékvezető, azt majd a FIFA eldönti, azt viszont még így is jelzi a lapok száma, hogy időként mennyire heves, feszült volt a két csapat viszonya a nagy téttel bíró mérkőzésen.

A rendes játékidő hajrájában, a 0-2-ről történő holland feltámadás közepén történt jelenet alighanem nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a tizenegyespárbajra abszolút ne legyen békés a viszony a két csapat között. Egy rosszul sikerült argentin labdakihozatal után fordulhattak a hollandok, amikor jött Frenkie de Jong kisebb, Nathan Aké nagyobb zuhanása egy becsúszó argentin láb miatt. Amikor utóbbit lefújta a bíró, Leandro Paredes úgy felhúzta magát, hogy izomból belebikázott a labdába, ami pont a holland kispad falán csattant. Erre egyből ugrottak a holland cserék, majd szinte minden mezőnyjátékos, nem kis tömegjelenetet és lökdösődést összehozva.

A negyeddöntőt 2-2-es döntetlen után tizenegyesekkel nyerő Argentína a keddi elődöntőben a legutóbbi vb ezüstérmesével, Horvátországgal találkozik majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!