Megmutatta a FIFA a felvételt, ami alapján a bíró érvényesnek ítélte a japánok döntő gólját

2022. december 2. – 20:59

Másolás

Vágólapra másolva

Péntek délután a FIFA a rengeteg kritikára válaszul közzétette azt a felvételt, ami alapján a játékvezető bent látta a labdát a japánok mindent eldöntő gólja előtt. Egy animációt is hozzácsaptak, ahol fentről is látszik a labda, és azt írták, hogy bár más kameraállások félrevezetőek lehetnek, a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján a labda nem volt kint teljes egészében a pályáról.

Ezen felvétel alapján egyébként valóban úgy tűnik, hogy nem volt kint a labda, de alighanem sokat segített volna, ha ezt még a meccsen meg is mutatják a nézőknek. A másik videó ugyan nem kamerafelvétel, de még jobban szemlélteti a helyzetet: itt több szögből is megmutatják ugyanazt a pozíciót, és elég látványosan bizonyítja, hogy hiába tűnik oldalról úgy, hogy már rég kint volt a labda, felülről még egy kis része rajta van a vonalon.

A futballvilág egy teljes napja találgatja már, hogy tényleg bent volt-e a labda, amivel nemcsak a győzelmet húzták be a spanyolok ellen, hanem azt is elintézték, hogy a németek kiessenek a vb-ről. Utólag számos szakértő kritizálta a döntést, és többen felszólították a FIFA-t, hogy tegyen közzé meggyőző bizonyítékot arról, hogy a VAR miért döntött úgy, hogy érvényes a gól.

A japán szövetségi kapitány, Morijaszu Hadzsime arról beszélt, hogy minden esetben tiszteletben tartják a játékvezető döntését. Így lett volna akkor is, ha nem adja meg a gólt. Ha kint lett volna a labda a gólpassz előtt, akkor szerinte nem adták volna meg, de manapság már nagyszerű technológia van, amely pontos képet mutat minden fontosabb mozzanatról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!