F1: Lemondott a Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto

2022. november 29. – 10:17

F1: Lemondott a Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto
Mattia Binotto – Fotó: Jakub Porzycki / NurPhoto / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Huszonnyolc év után távozik a Ferraritól Mattia Binotto, lemondott a Forma–1-es csapat főnöke.

A The Race cikke szerint a szezonzáró futam előtt a csapat még határozottan cáfolta azokat a pletykákat, hogy Binotto távozni készülne. Alig egy héttel később azonban közleményben jelentették be a csapatfőnök lemondását.

Benedetto Vigna, a Ferrari vezérigazgatója köszönetet mondott a csapatfőnöknek az eddigi munkájáért, Mattia Binotto pedig úgy nyilatkozott, hogy az elmúlt 28 évben mindent megtett a kitűzött célok eléréséért, és szerinte egy erős, fejlődő csapatot hagy hátra.

Az új csapatfőnököt várhatóan jövő év elején jelentik be, de sajtóinformációk szerint Frederic Vasseur a legesélyesebb a posztra, aki 2017 óta a Ferrarival szorosan együttműködő és a 2019-es idény elejétől Alfa Romeo néven induló Sauber istállót vezeti.

A Ferrari győzelemmel kezdte a 2022-es évet Bahreinben, de később műszaki, stratégiai hibák, a versenyzők hibái és a gyenge fejlesztés miatt már nem volt esélyük. A nyári szünet után egyetlen futamot sem tudtak megnyerni, miközben 12 pole pozíciót szereztek.

A Ferrari legutóbb 2007-ben, Kimi Räikkönennel nyert egyéni világbajnoki címet, a konstruktőri versenyben pedig 2008-ban ért utoljára a csúcsra.

A Ferrari gondjairól augusztusban, a Magyar Nagydíj után írtunk részletesebben is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!