Nem tudom, miért kaptam meg ezt a díjat – mondta a vb-meccs emberének választott De Bruyne

2022. november 24. – 09:04

Másolás

Vágólapra másolva

A nem túl jól játszó belga válogatott szűk győzelemmel kezdte a katari focivébét, Michy Batshuayi góljával 1-0-ra győzték le a világbajnokságra 36 év után kijutó Kanadát.

A győzelemhez az is kellett, hogy Thibaut Courtois kivédte Alphonso Davies tizenegyesét. Ennek ellenére nem a győztes gól szerzőjét és még csak nem is a Real Madrid kapusát, hanem a belga csapat legnagyobb sztárját, Kevin De Bruyne-t választották a meccs legjobbjának. Saját maga legnagyobb döbbenetére.

„Nem hiszem, hogy jól játszottam volna. Nem tudom, miért kaptam meg ezt a díjat. Talán a nevem miatt”

– mondta a meccs után De Bruyne, aki ezúttal valóban nem nyújtott kiemelkedő teljesítményt. Az FBref.com adatai szerint a Manchester City irányítója csupán 71,8 százalékos pontossággal passzolt, 39 átadási kísérletéből 28 ment jó helyre, két lövéséből egy tartott kapura, vagyis egyáltalán nem nyújtott kiemelkedő teljesítményt, és nem volt igazán nagy hatással a mérkőzés alakulására.

De Bruyne nemcsak magával, hanem csapatával is kritikus volt a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. „Egyszerűen nem játszottunk jól csapatként, különösen az első félidőben. Nagyon rosszul kezdtünk, Kanada lendületes volt, és nem tudtuk áttörni a presszingjüket. Nem hiszem, hogy jó meccset játszottunk volna, engem is beleértve, de megtaláltuk a módját, hogy nyerjünk” – idézte őt az Athletic.

A sovány győzelemmel Belgium az F csoport élére ugrott, miután korábban Horvátország és Marokkó gól nélküli döntetlent játszott. A belgák vasárnap Marokkó ellen folytatják a vb-t.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!