Pereli a Manchester United Cristiano Ronaldót, aki kiosztotta a klubot

2022. november 18. – 14:26

Pereli a Manchester United Cristiano Ronaldót, aki kiosztotta a klubot
Úgy tűnik botrányosan fejeződik be Ronaldo angliai pályafutása – Fotó: Ian Hodgson/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A Manchester United nem tudott arról, hogy játékosa, Cristiano Ronaldo egy terjedelmes tévéinterjút ad, aminek első részlete már a múlt vasárnap kijött Angliában, és aminek egyik fontos megállapítása az volt, elárulták őt. A klub megteszi a szükséges jogi lépéseket, ezt pénteken közleményben jelentették be.

Ronaldo a portugál válogatottal pénteken érkezik meg a katari világbajnokságra, de mint a Guardian írja, utasították, hogy ne térjen vissza december 19-én a klub edzőbázisára, így nagyon valószínű, hogy többet már nem láthatjuk a csapatban. A szerződése egyébként júniusban járna le.

A játékos tavaly jó szezont futott a klubnál, mesterhármasokat szerzett, a nyáron viszont új edző érkezett, és a holland Erik ten Haggal nincs jó viszonyban. Ebben az interjúban reagált arra, hogy a felkészülési időszakban a Vallecano ellen nemcsak ő ment a félidőben, de ő lett a fekete bárány, vele foglalkoztak, noha ez egy bevett szokás. Az edző mégis elfogadhatatlannak nevezte a történteket. Ezt megelőzően a csapat tengerentúli túrájára kislánya betegsége miatt nem utazott el, de úgy érezte, nem hisznek neki a klubnál.

A harmadik nagy vihart kavaró meccs a Tottenham elleni volt, amikor megtagadta a pályára lépést az utolsó percekben, és azzal a lendülettel bement az öltözőbe. Ezt a tettét megbánta, de azt tartja, hogy az edző nem tiszteli őt. A következő héten már nem is volt a keretben, ezt szigorú és megalázó büntetésnek érezte.

A most 37 éves Ronaldo heti 500 ezer fontot keres a Unitednél, ami nemcsak a klubnál rekord, hanem Angliában is. Ettől még tele van motivációval, és elutasította azt az ajánlatot, amit Szaúd-Arábiából kapott. 350 milliót fizettek volna neki két idényre. Ronaldo megerősítette, hogy még két-három szezonban szeretne játszani, és 40 év felett hagyná abba.

A portugálok nélküle győztek Nigéria ellen 4-0-ra, a vb-n Uruguayjal, Ghánával és Dél-Koreával szerepelnek egy csoportban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!