11. vagy a 12. lesz a magyar női kézilabda-válogatott az Eb-n

2022. november 14. – 22:08

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar női kézilabda-válogatott 30-25-re kikapott Svédországtól az Európa-bajnoki középdöntő ljubljanai csoportjának harmadik játéknapján, ezzel eldőlt, hogy a magyar csapat a 11. vagy a 12. helyen zárja majd a tornát.

A svédek lendületes, pontos játékkal kezdtek, és gyorsan elléptek 4-1-re, de a magyar válogatott egy jó sorozattal 5-4-re fordított. Ezután felváltva születtek a gólok, sok volt a hiba mindkét oldalon. A magyar válogatott ezúttal is lassította a támadásait, amelyek legtöbbször góllal zárultak, védekezésben viszont voltak pontatlanságok.

Mindkét szövetségi kapitány időt kért a meccs első harmadában, ezután viszont magyar oldalon szétesett a támadójáték, egy 4-0-s sorozat végén már 13-10-re vezettek a svédek, a szünetben pedig 18-15 volt az állás a javukra.

Bár a második félidő elején a magyar válogatott egy 3-0-s sorozattal felzárkózott, a svédek egy 3-0-s sorozattal megint elhúztak. Bár a svédek sem játszottak igazán jól, nem hagyták felzárkózni a magyar csapatot. A hajrára nem maradtak izgalmak, mert Svédország az 54. percben már öttel vezetett, és ezt a különbséget megőrizte a végéig.

A svéd Jenny Helen Carlson és Hornyák Dóra a Magyarország-Svédország mérkőzésén a ljubljanai Stozice Arénában 2022. november 14-én – Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI
A svéd Jenny Helen Carlson és Hornyák Dóra a Magyarország-Svédország mérkőzésén a ljubljanai Stozice Arénában 2022. november 14-én – Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

A svédeknél a volt érdi Jamina Roberts kilenc, a mezőny legjobbjának választott győri Linn Blohm hat gólt lőtt. A kapusok közül Szikora Melinda 12, Johanna Bundsen 11 lövést hárított. Klujber Katrin hat, Kuczora Csenge öt gól lőtt.

A magyarok a csoportkörben előbb 33-28-ra nyertek Svájc ellen, majd Horvátországtól 21-18-ra, a címvédő Norvégiától pedig 32-22-re kaptak ki, így pont nélkül jutottak a középdöntőbe. Itt az első meccsen, múlt csütörtökön 29-27-es vereséget szenvedtek a dánoktól . Az utolsó fordulóban, szerdán 15:30-tól a társházigazda Szlovénia lesz a magyar válogatott ellenfele. A Magyar Kézilabda Szövetség a torna előtt a legjobb nyolc közé kerülést tűzte ki célul.

(MTI)

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!