Női kézilabda-Eb: Norvégia tíz góllal verte a magyar válogatottat

2022. november 8. – 22:20

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar női kézilabda-válogatott 32-22-re kikapott a címvédő Norvégiától az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában, kedden Ljubljanában, így nem visz magával pontot a középdöntőbe.

A magyarok pénteken 33-28-ra nyertek Svájc ellen, majd vasárnap 21-18-ra kikaptak Horvátországtól, ennek ellenére biztosították továbbjutásukat, pontot Svájc kiesése miatt viszont nem visznek magukkal. A középdöntőben Dánia, Svédország és Szlovénia lesz az ellenfelük.

A horvátok ellen egyszer sem vezetett a válogatott, ezúttal viszont remekül kezdett, 3-0-ra ellépett, és több mint hat és fél perc telt el, amikor először gólt kapott, írta tudósításában az MTI. Tudatosan lassították a játékot támadásban a magyarok, szinte mindig a passzív jelzésig vártak a lövéssel. Bár a rossz magyar kísérleteket kihasználva a meccs negyedénél egyenlítettek a norvégok (6-6), a folytatásban ők is több támadást elhibáztak, így Klujber Katrinék megint elléptek hárommal. Mivel a címvédő másfél percen belül háromszor is eredményes volt, 9-9-nél Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány időt kért.

A norvég Stine Bredal Oftedal (b) és Hornyák Dóra – Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI
A norvég Stine Bredal Oftedal (b) és Hornyák Dóra – Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Az ellenfél a 25. percben vezetett először, és mivel a győri Silje Solberg egyre jobban védett, csapata egy 4-1-es sorozattal zárta az első félidőt, és a szünetben 14-12-es előnyben volt. Az első félidőben a magyarok 12 lövést rontottak, ezek közül négy el sem találta a kaput.

A második félidő elején a kapus Szikora Melinda megszerezte első gólját a válogatottban, mivel a norvégok kapus nélkül támadtak. Fáradni látszottak a magyarok, egyre többet hibáztak, és bár továbbra is töretlenül küzdöttek, egyre nőtt a különbség. A jónak mondható első félidőt nem követte hasonló folytatás, egyre jobban érvényesült a norvégok gyors játéka, szinte minden kapott gólra kettővel válaszoltak. Az 57. percben már tíz volt közte, ez is maradt a különbség, és a norvégok lehozták időkérés nélkül a meccset.

Érdekesség, hogy a magyaroknak 51, a norvégoknak viszont csak 43 kapura lövésük volt, ami nagy különbség tízgólos siker esetén.

„Az első félidőben extázisban voltunk. Nagyjából így kell kézilabdázni. Nagyjából el tudtuk képzelni, mi lesz a végeredmény, de a becsületünkért küzdöttünk. Amikor elfáradtunk, nagyon elment a hajó, de gratulálni fogok a lányoknak” – nyilatkozta a lefújás után Golovin Vlagyimir.

„Talán a következő mérkőzésen nem 35 lesz, hanem 45 perc, és folyamatosan fejlődni fogunk. Óriási kontraszt volt az első két meccs és a harmadik között” – mondta Golovin. Meglátása szerint az egyre inkább kiütköző fáradtság okozta a hibákat, a rossz döntéseket a második félidőben.

Eredmények, csoportkör, 3. (utolsó) forduló, A csoport:
Norvégia–Magyarország 32-22 (14-12)
Ljubljana, v.: Metalari, Nikolovszki (északmacedónok)
lövések/gólok: 43/32, illetve 51/22
gólok hétméteresből: 3/3, illetve 4/3
kiállítások: 8, illetve 6 perc

Magyarország:
Szikora 1 – Márton 3, Vámos 3, Hornyák, Füzi-Tóvizi 1, Klujber 6, Győri-Lukács 2, cserék: Kuczora 4, Debreczeni-Klivinyi 1, Pásztor, Kácsor 1, Albek, Korsós, Töpfner, Szemerey

A csoport végeredménye:
1. Norvégia 6 pont, 2. Horvátország 3, 3. Magyarország 2, 4. Svájc 1

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!