„Csoda kellene a nyolc közé kerüléshez” – három góllal kikapott a női kézilabda-válogatott

2022. november 6. – 21:14

„Csoda kellene a nyolc közé kerüléshez” – három góllal kikapott a női kézilabda-válogatott
Az Európa-bajnokságon Magyarország 21-18-ra kikapott a horvátoktól – Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

„Matematikai esélyünk még van elérni azt a célt, amit a szövetség kitűzött elénk, de a játék alapján semmi realitása nincs” – mondta vasárnap este Golovin Vlagyimir, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya arról a meccsről, amin csapata 21-18-ra kikapott Horvátországtól az Európa-bajnokság csoportkörében. Bár a ljubljanai csoportból biztosan továbbjutnak, a folytatásban még négy ellenfél vár rájuk, írja az MTI.

A szövetségi kapitány szerint ha tudtak volna fokozatosan előrelépni, akkor még összejöhetne a nyolc közé jutás, így viszont nagyon nehéz lesz, „csodának kell történnie hozzá”.

„Amit terveztünk, az hatvan percen keresztül sehogy nem működött. Hiába kaptunk csak 21 gólt, védekezésben is ugyanúgy voltak hibák, mint támadásban. A statisztika is megmutatja, hogy nagyon sok volt a kihagyott helyzet. Megértem, ha valaki bizonytalan, de hogy az egész csapat?”

A kapitány felidézte, hogy Svájc ellen pénteken az utolsó tíz perc jól sikerült, akkor 33-28-ra nyertek, ezen a meccsen viszont szinte nem volt olyan időszak, amikor változást lehetett volna érezni.

„A horvátok lassították a játékot, ezért nem a saját tempónkban játszottunk. Amikor volt lehetőségünk, akkor elkapkodtuk, és az is elbizonytalanodott, aki magabiztos volt”.

Kiemelte a lövések pontatlanságát, mint visszatérő problémát. Azt mondta: a felkészülés alatt három olyan mérkőzés is volt, amelyen nem ért el 22 gólnál többet a csapat, de olyan bizonytalanok akkor sem voltak a játékosok, mint vasárnap.

Kedden a magyarok 20:30-tól a címvédő Norvégiával játszanak a csoportkör utolsó fordulójában. A középdöntőben Dánia, Svédország, Szlovénia, Szerbia négyesből továbbjutó három együttes következik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!