Bezárják télre a Honvéd focistadionját, a pályafűtést sem használják idén

2022. november 2. – 19:35

Bezárják télre a Honvéd focistadionját, a pályafűtést sem használják idén
A Budapest Honvéd és a spanyol Villarreal B labdarúgócsapatának avatómérkőzése az új Bozsik Aréna stadionavatóján Budapesten 2021. július 24-én – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Az energiaválság és a megszorítások már a magyar fociklubokat is elérték, drasztikus költségcsökkentő intézkedéseket hoztak a Budapest Honvéd FC „működőképességének fenntartása” és „a munkahelyek megvédése érdekében”.

A Budapest Honvéd FC szerdai közleménye szerint 2022. október 1-től:

  • az energiatakarékosság jegyében a klub intézményeiben szabályozták a központi hőmérsékletet és az energiafelhasználást.
  • Home office munkarendet vezettek be azokon az osztályokon, ahol a távmunka megvalósítható.
  • Átszervezték a Magyar Futball Akadémia és az első csapat edzéseit az edzőpályák világításának csökkentése érdekében, de csökkentették a pályakarbantartási munkák idejét és mennyiségét is.
  • A pályafűtést idén nem használja a klub, és
  • bezárták a Bozsik Aréna meccsnapon kívül is nyitva tartó irodáit, és egyéb kiszolgáló helyiségeit, illetve korlátozta a Honvéd Shop nyitvatartását.

A november 13-i, Ferencváros elleni mérkőzés után a klub bezárja a tavaly júliusban átadott, 17 milliárd forintból felépült Bozsik Arénát, „melynek újranyitásáról január végén dönt majd, mérlegelve a hazai mérkőzések más helyszínen történő lebonyolítását is”.

November közepétől egyébként a katari világbajnokság és a téli szünet miatt leáll a magyar bajnokság, és csak január végén folytatódnak a meccsek, a Honvéd az Újpest otthonában játszik január 28-án.

Mindezek mellett a közlemény szerint még vizsgálják, hogy milyen további lehetőségeik vannak „a drasztikusan megnövekedett költségek fedezésére ebben a rendkívüli gazdasági helyzetben”. Az elszállt energiaárak miatt több kisebb klub is bezárta a stadionját, Balassagyarmaton és Makón is erről döntöttek pár hete.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!