Százmillió dolláros kártérítésre perli Magnus Carlsent a csalással vádolt amerikai sakkozó

2022. október 21. – 10:21

Másolás

Vágólapra másolva

Beperelte Magnus Carlsent Hans Niemann amerikai nagymester, miután a norvég világbajnok csalással vádolta meg pár hete – írja a France24.com.

Niemann 100 millió dolláros kártérítést követel Carlsentől, a Play Magnus Group nevű cégétől, Danny Renschtől, a Chess.com nevű online sakkplatform vezetőjétől, valamint Hikaru Nakamura amerikai nagymestertől. Az amerikai sakkozó rágalmazással és becsületsértéssel vádolja az alpereseket. Niemann szerint Carlsen és a Chess.com törvénytelenül összejátszottak ellene, hogy ellehetetlenítsék a karrierjét.

Carlsen szeptember elején vádolta meg nyilvánosan csalással Niemannt, a Chess.com pedig arról írt, hogy a 19 éves amerikai valószínűleg több mint 100 alkalommal csalt online játszmákban.

A Chess.com nem sokkal az első vádak elhangzása után kitiltotta Niemannt az oldalról. A bírósági keresetben az amerikai sakkozó azt állítja, az oldal üzemeltetője Carlsen nyomására döntött így, miután a norvég mster Play Magnus cégét épp most vásárolja meg 83 millió dollárért a Chess.com.

A Nemzetközi Sakkszövetség szeptember 29-én jelentette be, hogy vizsgálatot indít a csalással kapcsolatos vádak miatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!