A szezon végén távozik a Williams F1-es csapatától Nicholas Latifi

2022. szeptember 23. – 11:55

Másolás

Vágólapra másolva

A 2022-es szezon végén távozik a Williams F1-es csapatától Nicholas Latifi, aki az elmúlt három idényben volt a brit csapat versenyzője. A csapat által kiadott közleményben Jost Capito csapatfőnök „nagyszerű csapatjátékosként” jellemezte a kanadai pilótát. Latifi utódjáról egyelőre nem döntöttek még, a közlemény szerint csak később jelentik majd be Alex Albon jövőévi csapattársát.

A pletykák szerint a korábbi F2- és Forma–E-bajnok Nyck De Vries, vagy az idei Forma–2-es bajnokságban jelenleg harmadik helyen álló Logan Sargeant válthatja majd a kanadai pilótát. De Vries egy futamon már versenyzett a Williamsszel. Két hete az Olasz Nagydíjon ugrott be a vakbélgyulladásos Alex Albon helyére, és kisebb bravúrt bemutatva élete első futamán kilencedik helyen ért be a mezőny leggyengébb autójának számító Williamsszel, míg Latifi csupán 15. lett.

Latifi 2020-ban igazolt a Williamshez egy F2-es világbajnoki második hellyel a háta mögött (de nem mellesleg annak is köszönhetően, hogy apja az egyik leggazdagabb kanadai üzletember). A csapat színeiben 55 nagydíjon állt eddig rajthoz, és 7 pontot szerzett összesen. Jelenleg 0 ponttal a 21. helyen áll az idei pontversenyben.

Az elmúlt három szezonban mindkét csapattársa, az azóta a Mercedesnél versenyző George Russell, és Alex Albon is sokkal jobban teljesített nála, így nem nagy meglepetés, hogy a szezon végén távoznia kell a csapattól. Az elmúlt években Latifi legfőképpen lassúságáról és baleseteiről lett híres. Tavaly év végi abu-dzabi balesete a világbajnoki cím sorsába is beleszólt, amiért rengeteg támadást kapott a közösségi médiában. Latifi várhatóan az F1-en kívül folytatja majd pályafutását.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!