Vakbélműtétje után összeomlott Alex Albon légzése, intenzív osztályra kellett szállítani

2022. szeptember 12. – 17:14

frissítve

Vakbélműtétje után összeomlott Alex Albon légzése, intenzív osztályra kellett szállítani
Alex Albon interjút ad az augusztusi Belga Nagydíj után – Fotó: Jonathan Raa / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Vakbélgyulladással szállították szombaton kórházba Alex Albont, a Williams F1-es csapatának versenyzőjét. Emiatt kénytelen volt kihagyni a hétvégi Olasz Nagydíj időmérőjét és futamát is. Albon állapotáról a hétvége során nem érkezett több hír, de mivel egyszerű rutinműtétről volt szó, nem volt sok ok az aggodalomra.

Hétfő délután azonban a Williams csapat kiadott egy közleményt, melyből kiderült, hogy „nem várt komplikációk léptek fel az altatásnál” a műtét után. A közlemény szerint a monzai San Gerardo kórházban elvégzett műtétet követően

összeomlott Albon légzése, ezért a thai pilótát intubálni kellett, és át kellett szállítani az intenzív osztályra.

Szombatról vasárnapra szerencsére sokat javult a 26 éves versenyző állapota, így vasárnap már le tudták venni a lélegeztetőgépről. Azóta elhagyhatta az intenzív osztályt, kedden pedig várhatóan haza is engedik a kórházból. A csapat azzal számol, hogy versenyzőjük a következő futamon, az október 2-án rendezett Szingapúri Nagydíjon már ott lehet majd a rajtrácson.

Távollétében az F2 2019-es és a Forma–E 2021-es bajnoka, Nyck De Vries helyettesítette a Williamsnél a hétvégi Olasz Nagydíjon. A holland pilóta kisebb bravúrt bemutatva élete első futamán kilencedik helyen ért be a mezőny leggyengébb autójának számító Williamsszel, míg a csapat másik pilótája, Nicholas Latifi csupán 15. lett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!