Floyd Mayweather újra összecsapna Conor McGregorral

2022. szeptember 21. – 17:40

Másolás

Vágólapra másolva

A veretlenül visszavonult amerikai bokszvilágbajnok, Floyd Mayweather Jr. bejelentette, hogy másodszor is összecsap az ír ketrecharcossal, Conor McGregorral. Mayweather a Daily Mailnek nyilatkozott a McGregor elleni második összecsapásról, amelyet várhatóan jövőre rendeznek.

Mayweather a hivatalos visszavonulása ellenére időnként vállal még bemutatómeccseket. Most vasárnap például a japán Mikura Aszakura ellen lép szorítóba. Mayweather a meccs előtt úgy fogalmazott: „Élvezni akarom ezt a hétvégét, aztán novemberben még egy bemutatómérkőzésem lesz Dubajban, majd jövőre jöhet McGregor.”

Mayweather és McGregor első összecsapására 2017 augusztusában került sor Las Vegasban a boksz szabályai szerint, az amerikai a 10. menetben technikai kiütéssel nyert. Fellépéséért hivatalos információk szerint 275 millió dollárt kapott.

Conor McGregor és Floyd Mayweather összecsapása 2017. augusztus 27-én, Las Vegasban – Fotó: John Gurzinski / AFP
Conor McGregor és Floyd Mayweather összecsapása 2017. augusztus 27-én, Las Vegasban – Fotó: John Gurzinski / AFP

A 34 éves McGregor a kevert harcművészetben (MMA) 22 győzelmet és hat vereséget számlál. 2015-ben nyerte meg első világbajnoki címét, majd ő lett az első olyan harcos az UFC történetében, aki egyszerre két vb-címet is birtokolt különböző kategóriákban (pehelysúly, könnyűsúly).

A 45 éves Mayweather, aki amatőrként 1996-ban olimpiai bronzérmet nyert, profi bokszolóként 50 – közte 27 KO-val aratott – győzelem után vonult vissza 2017-ben. Öt különböző súlycsoportban volt világbajnok. Miután hivatalosan visszavonult, eddig három bemutatómérkőzést vállalt, és mindhármat megnyerte.

Boksztudásán kívül a pénzszerzésben is világbajnoknak számít, amiről beceneve, a Moneymaker (Pénzcsináló) is árulkodik. A Forbes amerikai gazdasági magazinnál több alkalommal is vezette a legjobban fizetett profi sportolók ranglistáját.

(MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!