Megvan a Chelsea új vezetőedzője

2022. szeptember 8. – 18:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Graham Potter lett az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Chelsea vezetőedzője – írja az MTI. A londoni klub hivatalos honlapján jelentették be, hogy ötéves szerződést kötöttek a 47 esztendős trénerrel, aki a szintén a Premier League-ben Brightontól érkezik.

Potter 2019 óta volt a brightoni csapatnak a vezetőedzője, amely a Chelsea-t két hellyel és három ponttal megelőzve jelenleg a negyedik a Premier League-ben. A Stoke City és a West Bromwich Albion egykori játékosa korábban hét évig a svéd Östersunds FK-t irányította, majd 2018/19-ben a Swansea City trénere volt.

Sajtóhírek szerint a Chelsea 23 millió euró körüli összeget fizetett a Brightonnak az új edzőjéért cserébe.

Ahogy arról korábban a Telex is beszámolt, a Chelsea szerdán némi meglepetésre menesztette a 2024-ig szerződéssel rendelkező Thomas Tuchelt. Egybehangzó sajtóértesülések szerint a válást az idézhette elő, hogy a német szakembernek feszült volt a viszonya az új klubvezetéssel és néhány játékosával.

Graham Potter – Fotó: Adrian Dennis / AFP
Graham Potter – Fotó: Adrian Dennis / AFP

Tuchel 2021 januárja óta irányította a Chelsea-t, amelynek a másodedzője Lőw Zsolt volt. Az első szezonjában megnyerte a BL-t a londoni csapattal, az előző idényt pedig a harmadik helyen zárta a Premier League-ben. A nyári átigazolási időszakban a Chelsea költötte a legtöbb pénzt Európában, közel 300 millió dollárért vett új játékosokat.

A Chelsea nem kezdte jól az idényt, a bajnokságban három győzelem, egy döntetlen, két vereség a mérlege, ezzel a hatodik helyen áll. Kedden este pedig nagy meglepetésre 1-0-ra kikapott a Dinamo Zagreb otthonában a Bajnokok Ligájában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!