Mbappé duplájával verte a PSG a Juvét, a Sahtar szétszedte Szoboszlaiékat

2022. szeptember 6. – 22:59

frissítve

Mbappé duplájával verte a PSG a Juvét, a Sahtar szétszedte Szoboszlaiékat

Másolás

Vágólapra másolva

Nagy meglepetésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája idei évada, a Chelsea Zágrábban égett le 1-0-ra, a német Lipcsét saját stadionjában semmisítette meg az ukrán Sahtar, a vendégek első gólját Gulácsi hozta össze.

Az E csoportban rendezték az idei sorozat egyik első meccsét, és az a Dinamo Zagreb, amelyik hosszabbításban került csak a főtáblára augusztus végén, most egy fokozattal feljebb tudott kapcsolni. A Chelsea bánta ezt, mert a 13. percben szerzett Orsic-gólra nem tudott válaszolni az utolsó pillanatban megerősített angol csapat. Kapufáig eljutottak ugyan a hajrában a vendégek, de ez az egyenlítéshez nem volt elég. A csoport másik meccsén az olasz bajnok Milan hátrányba került Salzburgban – Okaforé volt a találat –, de még az első félidőben egyenlített, és Saelemakers már a 40. percben kialakította az 1-1-es végeredményt.

Az F csoportban a címvédő Real Madrid még az első félidőben elveszítette az előző szezon legjobb játékosát, Karim Benzemát. A francia térde félórát bírt ki, de már percekkel korábban is úgy látszott, hogy nincs rendben a mozgása. Az első félidőben bődületes kapufát lőtt McGregor, 17 méterről vette célba a kaput, Courtois mozdulni sem tudott a labdára. A fordulás után megváltozott a játék képe, az 56. percben Valverde keresztpasszát Vinicius értékesítette. Négy perc múlva Modric jobb külsővel duplázta meg az előnyt. A harmadik gólt a Benzema helyét elfoglaló, nagy kedvvel játszó Hazard szerezte.

A csoport másik meccsén az RB Leipzig az ukrán Sahtar Donyecket fogadta, amelyik a háború februári kitörése óta alig néhány tétmeccset játszhatott. A németeknél mindhárom magyarnak bizalmat szavazott Domenico Tedesco edző: Gulácsi Péter felépült sérüléséből, Willi Orbán a védelem tengelyében kapott helyet, míg Szoboszlai Dominik a középpálya jobb oldalán. Az ukrán csapat mindjárt az első kapura lövéséből betalált a 16. percben. Nem hétköznapi gól volt.

Gulácsihoz került hátra a labda, aki sokáig várt, nem tudta eldönteni, kit játsszon meg a kaputól 30 méterre, a frissen igazolt Sved elvette tőle a labdát, és az üres kapuba gurította. Ritka nagy potya volt.

A németek az 56. percben egyenlítették ki hátrányukat, amikor Szoboszlai finom átadása után Simakan a rövid sarokba lőtt. Két perc múlva azonban megint Sved következett egy megpattanó lövéssel, erről Gulácsi nem tehetett. A jól kontrázó ukránok a hajrában kiütéssé változtatták az eredményt, előbb Mudrik, majd Traoré ért el gólt. A Lipcse négyet kapott a bajnokságban is a hétvégén, Tedesco edzőnek sürgősen stabilizálnia kellene a csapatát, ha egyáltalán még lesz ideje rá.

Szoboszlait felsegíti a Sahtar középpályása – Fotó: Odd Andersen / AFP or licensors
Szoboszlait felsegíti a Sahtar középpályása – Fotó: Odd Andersen / AFP or licensors

A G csoportban a Dortmund nagyon simán, 3-0-ra verte a dán Köbenhavnt, a Manchester City még ennél is könnyebben hozta el a pontokat a Sevillától, mert 4- 0-ra nyert. A norvég Erling Haaland a huszadik percben használta ki első helyzetét, így beállt abba a sorba, amit Morientes nyitott és Ibra zárt, a harmadik csapatát (a Salzburg és a Dortmund után) is rögtön az első BL-meccsén gólhoz segítette. Haaland a második félidőre is tartogatott egy gólt, rajta kívül még Foden és Ruben Dias iratkozott fel az eredményes közé.

A H csoportban a PSG ámulatba ejtő góllal kezdett, és öt perc sem kellett ahhoz, hogy előnybe kerüljön a Juventus ellen. Neymar emelte vagányan a labdát a védők mögé bemozduló Mbappéhoz, aki jobbal, kapásból hat méterről a kapuba lőtt, Perin csak érinteni tudta a labdát.

A 23 éves francia csatárnak ez volt az ötödik BL-gólja öt perc alatt, csak Messi volt ennél többre képes, ő már hatnál jár.

A 22. percben egy szép háromszögelés végén ismét Mbappé került helyzetbe, és megint állítgatás nélkül bombázott a kapuba. A Juventusnak Milik fejesén kívül nem volt komoly helyzete, de a második félidőben egy szöglet után visszajött a meccsbe. Az 53. percben Donnarumma elszámította a labda ívét, McKennie pedig nyolc méterről a kapuba bólintott. A franciák közelebb álltak a harmadik gólhoz, de 10 perccel a vége előtt Locatelli előtt nagy helyzet maradt ki. A csoport másik meccsén a Benfica könnyen lépett át az izraeli Haifán.

Eredmények:

  • E csoport: Dinamo Zagreb–Chelsea 1–0, Salzburg – Milan 1–1
  • F csoport: Celtic–Real Madrid 0–2 Leipzig – Sahtar 1–4
  • G csoport: Dortmund–Köbenhavn 3–0, Sevilla–Manchester City 0–4
  • H csoport: PSG–Juventus 2–1, Benfica – Haifa 2–0
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!