Menesztették Thomas Tuchelt, a Chelsea vezetőedzőjét

2022. szeptember 7. – 11:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Chelsea irányítói szerdán menesztették posztjáról Thomas Tuchelt, a labdarúgócsapat német vezetőedzőjét – írja az MTI.

A Chelsea hivatalos közleményében az áll: „A klub nagyon hálás Thomasnak és a stábjának azokért az erőfeszítésekért, amelyeket az itt töltött idő alatt tettek.” Majd azt is kiemelik, hogy a szakembernek helye van a klub történelemkönyvében, miután Bajnokok Ligáját, Európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot nyert a csapattal. „Az új tulajdonosi csoport száz napja irányítja az egyesületet, amelyet kemény munkával szeretne fejleszteni, s az új tulajdonosok úgy érezték, ez a megfelelő időpont a váltásra” – olvasható a közleményben.

Tuchel 2021 januárja óta irányította a Chelsea-t, amelynek a másodedzője Lőw Zsolt volt. Az első szezonjában megnyerte a BL-t a londoni csapattal, az előző idényt pedig a harmadik helyen zárta a Premier League-ben. A nyári átigazolási időszakban a Chelsea költötte a legtöbb pénzt Európában, közel 300 millió dollárért vett új játékosokat.

A Chelsea nem kezdte jól az idényt, a bajnokságban három győzelem, egy döntetlen, két vereség a mérlege, ezzel a hatodik helyen áll. Kedden este pedig nagy meglepetésre 1-0-ra kikapott a Dinamo Zagreb otthonában a Bajnokok Ligájában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!