Gulácsi ijesztően nagy potyagólt hozott össze a BL-ben

2022. szeptember 7. – 08:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Váratlan és váratlanul nagy vereségbe futott bele hazai pályán a három magyar válogatott játékossal felálló RB Leipzig a Bajnokok Ligájában, a német csapat ugyanis 4-1-re kikapott az ukrán Sahtar Donyecktől. Az ukránok első gólja Gulácsi Péter szokatlanul nagy hibájából született, ez meg is adta az alaphangot a folytatásnak, a Lipcse hiába küzdött, csak egy pillanatra tudott visszakapaszkodni a meccsbe.

Gulácsi a 16. percben a kapujából messze kimozdulva, lényegében a térfél közepén kapott labdát. Nem volt igazán szorult helyzetben, egy csatár támadta, de volt két védő, aki segített volna neki, a magyar válogatott kapusa viszont addig táncolt a labdával, hogy magára húzta Marjan Svedet, majd amikor a bármiféle magabiztosságot nélkülöző cselezésbe belehibázott, Svednek lényegében csak a tök üres kaput kellett eltalálnia.

A folytatásban a Leipzig az 57. percben egyenlített ugyan – Mohamed Simakan talált be Szoboszlai Dominik gólpasszából –, egy perccel később viszont már újra a Sahtar vezetett, a vége pedig 4-1 lett az ukránoknak. A mérkőzés összefoglalója megtekinthető az M4 Sport honlapján.

A mérkőzés utáni értékelésében Gulácsi vállalta a felelősséget az első gólért, azt mondta, maximálisan az ő hibája volt, aminek nem lenne szabad előfordulnia. Utána hiába küzdötték vissza magukat a meccsbe, a második ukrán gól igazi mélyütésként érte őket mentálisan. „Mostanában hajlamosak vagyunk hibázni, amit sebészi módon torolnak meg az ellenfelek. Nagyon rosszul kezdtük a szezont, és a hétvégén nagy meccs vár ránk a Borussia Dortmund ellen, ahol mindent bele kell adnunk. Az edző nem tud mit tenni a kapott gólok ellen.... Az edzőnek semmi köze a pályán elkövetett hibáinkhoz, felnőttek vagyunk” – mondta. „Nekünk – a csapatnak és az edzőnek – kell megfordítanunk a dolgokat.

A négy gól, amit kaptunk, gyakorlatilag négy öngól volt”

zárta értékelését Gulácsi.

A Leipzig a szezon kezdete óta nyolc meccsből csak kettőt nyert meg, ebből az egyik a Német Kupában jött a negyedosztályú Teutonia Ottensen ellen.

A klub később, szerda délelőtt közölte, megválnak a vezetőedző Domenico Tedescótól.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!