A keddi BL-kudarc után kivágták Szoboszlaiék edzőjét

2022. szeptember 7. – 10:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Már a keddi Bajnokok Ligája-rajt előtt rezgett a léc a három magyar válogatott játékost foglalkoztató RB Leipzig vezetőedzője, Domenico Tedesco számára, a kedd esti, Sahter Donyeck elleni hazai 1-4-es vereség pedig meg is pecsételte a 36 éves olasz szakember sorsát: a klub szerda reggel közölte, kirúgták a december 9-én érkezett Tedescot.

Az eddigi vezetőedző összesen 38 meccsen irányította Szoboszlai Dominikékat, és ugyan 20 meccset meg is nyertek Tedescóval, az új szezon rajtja pocsékra sikerült, nyolc meccsből csak kettőt nyertek meg – egyet a kupában a negyedosztályú Teutonia Ottensen ellen –, öt forduló után pedig a 11. helyen állnak a bajnokságban

Fotó: Jan Woitas / DPA / Picture-Alliance / AFP
Fotó: Jan Woitas / DPA / Picture-Alliance / AFP

Az RB Leipzig közleménye szerint Tedescóval a segédedzői, Andreas Hinkel és Max Urwantschky is távoznak a klubtól. Utódját rövid időn belül megnevezik majd. Bárki is kerül a kispadra, nehéz bemutatkozás vár majd rá, hiszen hétvégén a Borussia Dortmundot fogadja a Leipzig.

Korábban többek között Marco Rosét emlegették Tedesco helyére. Rose sem Lipcsében, sem a Red Bull futballbirodalmában nem számít ismertlennek: a 44 éves edző Lipcsében született, korábban a mára kisebb lipcsei csapatnál, az 1. FC Lokomotive Leipzignél játszott, edzőként pedig vezette is a csapatot, később pedig a Red Bull Salzburgot irányította, ahol azzal a Szoboszlai Dominikkal is együtt dolgozott, aki most a Lipcsét erősíti.

Rose legutóbb a Borussia Dortmund vezetőedzője volt, onnan május 20-án, a Bundesliga-ezüstérem megszerzése után küldték el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!