Kiütéses győzelemmel kezdte az Eb-t a magyar férfi pólóválogatott

2022. augusztus 29. – 16:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott hétfőn kiütéses, 23-7-es győzelemmel kezdte a spliti Európa-bajnokságot a szlovénok ellen – írja az MTI.

A júliusban kinevezett Varga Zsolt szövetségi kapitány együttese egyszer sem volt hátrányban a meccsen, a második negyedben már jelentősen elhúzott ellenfelétől, és végül 16 gólos különbséggel nyert, ráadásul minden mezőnyjátékos betalált.

„Összességében az volt a fontos, hogy átestünk a tűzkeresztségen. Nem kezdtünk jól, eleinte sok volt a hiba, de ahogy megnyugodtunk, már kijött a különbség. A szlovén vízilabda nem meghatározó, ezért ebből a meccsből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, de jó, hogy velük kezdtünk” – mondta Varga Zsolt, aki szerint elsősorban a játékosoknak volt fontos, hogy mindenki betaláljon, mert így mindenkinek nagyobb lesz az önbizalma. Ugyanakkor ő maga mindig azt hangsúlyozza, hogy a meccseket a kiváló védekezéssel lehet megnyerni.

Zalánki Gergő a vízilabda-Eb férfi tornáján, a Magyarország – Szlovénia mérkőzésen Splitben 2022. augusztus 29-én – Fotó: Illyés Tibor / MTI
Zalánki Gergő a vízilabda-Eb férfi tornáján, a Magyarország – Szlovénia mérkőzésen Splitben 2022. augusztus 29-én – Fotó: Illyés Tibor / MTI

A mezőny legeredményesebb játékosa, a négy gólt szerző Zalánki Gergő is azt emelte ki, hogy kissé álmosan kezdték a mérkőzést, amelyen szerinte túl sok gólt kaptak. „A szerbek ellen több kell majd” – mondta a Pro Recco BL-győztes klasszisa, akinek tetszik a spliti uszoda, bár a vizet kissé hidegnek találta.

Zalánki az Eb előtt a Telexnek adott interjújában azt mondta, a nyár eleji budapesti világbajnokságon elért hetedik hely mindenkit megviselt. Szerinte Varga Zsolt ideális jelölt volt kapitánynak, játékosként és edzőként is mindent megnyert, a fanatizmusából pedig sokat tanulhatnak.

A magyar csapatra szerdán a csoportelsőségről döntő, szerbek elleni rangadó vár 19 órától.

A férfi tornán szereplő 16 csapatot négy csoportba osztották, melyekből a csoportelsők rögtön a negyeddöntőbe jutnak, míg a második és harmadik helyezettek keresztbe játszanak egymással a nyolc közé kerülésért.

Vízilabda Európa-bajnokság, férfiak,
1. forduló, D csoport:

  • Magyarország-Szlovénia 23-7 (4-3, 6-2, 6-0, 7-2)

magyar gólszerzők: Zalánki 4, Burián, Vigvári 3-3, Angyal, Manhercz, Fekete, Jansik, Vadovics 2-2, Nagy, Német, Molnár 1-1

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!