A török Trabzonspor ellen, otthon kezd a Fradi az Európa-ligában

2022. augusztus 27. – 09:55

Másolás

Vágólapra másolva

Szeptember 8-án hazai pályán, a török Trabzonspor ellen kezdi szereplését a Ferencváros az Európa-liga csoportkörében. A pénteki sorsoláson már kiderült, hogy a Fradi a legnagyobb sztárcsapatokat elkerülve is erős csoportba került, de a hazai pálya előnye az első meccsen mindenképpen nekik kedvez majd – írja az MTI.

Az európai szövetség által szombaton nyilvánosságra hozott program szerint a Trabzonspor után előbb a Monacóval, majd a szerb Crvena zvezdával találkozik az FTC, majd ugyanezen végigmegy fordított sorrendben is, a csoportkört pedig a Trabzonspor otthonában zárja november 3-án. A Fradi sorozatban négy egymást követő szezonban jutott el valamelyik európai futballsorozat főtáblájáig: 2019-ben és 2021-ben is az Európa-ligában, míg 2020-ban a Bajnokok Ligájában játszhatott csoportmeccseket.

A csoportelsők automatikusan továbbjutnak a legjobb 16 közé, vagyis a nyolcaddöntőbe. A második helyen végzőket a BL-csoportokból harmadik helyen kieső csapatokkal sorsolják össze, és az így kialakult párharcok győztesei jutnak még be a nyolcaddöntőbe. Az El-csoportban harmadik helyen végző csapatok a harmadik számú kupasorozatban, a Konferencia-ligában folytathatják. Az Európa-liga döntőjét a Puskás Arénában rendezik május 31-én.

A Ferencváros programja a H csoportban

  • szeptember 8., csütörtök:
    Ferencváros-Trabzonspor (török) 21.00
  • szeptember 15., csütörtök:
    AS Monaco FC (francia)-Ferencváros 18.45
  • október 6., csütörtök:
    Crvena zvezda (szerb)-Ferencváros 18.45
  • október 13., csütörtök:
    Ferencváros-Crvenza zvezda 21.00
  • október 27., csütörtök:
    Ferencváros-AS Monaco FC 21.00
  • november 3., csütörtök:
    Trabzonspor-Ferencváros 18.45
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!