Tyson Fury 243 milliárd forintnyi pénzért még egy bokszmeccsre visszatérne

2022. augusztus 24. – 17:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tyson Fury, a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoka hét napot adott a promótereknek arra, hogy megszervezzék a másik három nagy szervezetnél címvédő ukrán Olekszandr Uszik elleni címegyesítő mérkőzést, írta az MTI.

Uszik szombaton másodszor is legyőzte a brit Anthony Joshuát, és ezzel megvédte a Boksz Világszövetség (WBA), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) és a Boksz Világszervezet (WBO) öveit, majd mérkőzésszervezője, Frank Warren szinte rögtön arról beszélt, hogy az ukrán klasszis egyetlen vágya, hogy Fury elleni címegyesítő meccset vívhasson.

Tyson Fury egyetlen meccsre hajlandó lenne visszatérni – Fotó: Adrian Dennis / AFP
Tyson Fury egyetlen meccsre hajlandó lenne visszatérni – Fotó: Adrian Dennis / AFP

Fury áprilisi címvédése után bejelentette visszavonulását, de később jelezte, „van az a pénz”, amennyiért hajlandó újból ringbe szállni. Visszatérési szándékát szerdán egyértelműen jelezte, ugyanakkor kemény feltételt szabott.

„Mindenkinek üzenem, aki akarja ezt a meccset, hogy hét napot adok, szeptember 1-ig mutassa a pénzt, mert már nyugdíjas vagyok. Minden ajánlatot írásban juttassanak el az ügyvédemhez, bizonyítékkal az anyagi ajánlat fedezetére. Kezdődjön a játék” – írta közösségi oldalán Fury, aki egy korábbi interjújában azt mondta, 500 millió fontot szeretne (243 milliárd forint) kapni egy Uszik elleni összecsapásért.

Az Uszik–Fury-mérkőzésnek óriási lenne a tétje, ugyanis a győztes valamennyi nagy szervezet vb-övét birtokolná, azaz vitathatatlan világbajnokká válna. Legutóbb Lennox Lewis mondhatta ezt el magáról 1999-2000-ben, s eddig összesen öt vitathatatlan világbajnoka volt a nehézsúlynak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!