Tyson Fury hatalmas felütéssel ütötte ki Whyte-ot, nehézsúlyú világbajnokként, veretlenül vonul vissza

2022. április 24. – 08:11

Tyson Fury hatalmas felütéssel ütötte ki Whyte-ot, nehézsúlyú világbajnokként, veretlenül vonul vissza
Fotó: Tyson Fury / Instagram

Másolás

Vágólapra másolva

Visszavonul Tyson Fury brit ökölvívó, kétszeres nehézsúlyú világbajnok, aki 2020 óta birtokolta a WBC címét. A 206 centis óriás szombati mérkőzésén megvédte címét a jamaicai születésű Dillian Whyte ellen, akit a hatodik menetben kiütött.

A londoni Wembley Stadionban 94 ezer ember nézte végig, ahogy a meccs elején még egészen jól teljesítő Whyte egyre inkább elfárad, Fury átveszi az irányítást, hogy aztán a hatodik menetben egy felütéssel a padlóra küldje a jamaikait, és így megvédje világbajnoki címét.

Fury a meccs után megénekeltette a stadiont:

A hírek szerint Fury a mérkőzésért bő 33 millió dollárt kapott (White pedig hetet), így hízlalva fel kicsit bankszámláját, amiről még márciusban azt mondta, amikor visszavonulásának valószínűségéről kérdezték:

„150 millióm van a bankban, és senkinek semmit sem kell bizonyítanom!”

Azonban Fury életmódját, autók iránti csillapíthatatlan gyűjtőszenvedélyét ismerve nem kizárt, hogy egy nap még visszatér a ringbe. Friss nyugdíjas terveiről így beszélt:

„Jóképű vagyok, egészséges, fiatal, veszek valahol egy hatalmas jachtot. Rengeteg autóm és ingatlanom van szerte a világon. Majd hátradőlök egy dögös szőkével és egy piña coladával.”

Fury októberben egy izgalmas meccsen a 11. menetben kiütötte az amerikai Deontay Wildert. Az angol úgy tartotta meg a WBC világbajnoki övét, hogy a KO előtt kétszer padlóra került, ő pedig háromszor ütötte le ellenfelét, aki a harmadik után már nem tudta folytatni.

A gyakran „Cigánykirály”-nak nevezett Fury küzdelmes életéről itt olvashatnak egy alapos cikket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!