Christian Eriksen aláírt a Manchester Unitedhez

2022. július 15. – 16:27

Másolás

Vágólapra másolva

A Manchester Unitedhez igazolt Christian Eriksen, a dán futballválogatott középpályása. A 30 éves játékos 2025 júniusáig szóló szerződést írt alá az új klubjával – áll a Manchester United pénteki közleményében.

Eriksen 115-ször szerepelt a dán válogatottban. Emlékezetes, hogy a klasszis játékos a tavaly nyári Európa-bajnokságon szívmegállás miatt összeesett a pályán a Dánia-Finnország csoportmeccsen. Az életét a gyorsan reagáló csapattársai, valamint a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg. Eriksent egy koppenhágai klinikán később megműtötték, egy szívritmust szabályozó kardioverter-defibrillátort (ICD) ültettek a mellkasába.

Az akkori klubja, az olasz Internazionale kénytelen volt szerződést bontani vele, mivel az olaszországi törvények minden olyan sportolót eltiltanak a profi karriertől, akinél szívrendellenességet tapasztalnak, és nem engedik, hogy valaki ICD-vel folytassa a profi sportolói pályafutását.

Eriksen a több hónapos rehabilitáció után az év elején visszatért az angol bajnokságba, az újonc Brentforhoz írt alá a szezon végéig. Itt 11 Premier League-meccsen lépett pályára, és a Chelsea ellen még gólt is szerzett. Márciusban a dán válogatottba is visszatért, és ha nem szenved komoly sérülést, akkor ott lesz az év végi katari világbajnokságon is.

„A Manchester United egy különleges klub, és alig várom, hogy csatlakozhassak hozzájuk. Már sokszor volt szerencsém az Old Traffordon játszani, de ezt a United piros mezében megtenni csodálatos érzés lesz” – nyilatkozta Eriksen a klub honlapjának.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!