A vizes vb-n elájult szinkronúszó: Első látásra sokkoltak a történtekről készült fotók

2022. június 24. – 17:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A spanyol AS megszólaltatta Anita Alvarez szinkronúszót, aki a budapesti vizes világbajnokságon ájult el a medencében, és végül az edzője mentette ki.

A történtekről több fotó is készült, melyeket nyilvánosságra hoztak a nemzetközi fotóügynökségek, ezek aztán be is járták a világot. Amikor erről kérdezték, Alvarez azt mondta, ő is meglepődött a képek láttán. „Elsőre kisebb sokként ért. Nem gondoltam volna, hogy ehhez hasonló fotókat nyilvánosságra hoznak, de nem neheztelek senkire, próbálok nem negatívan állni a történtekhez. Egy kicsit még békésnek is tűnik a kép, ahogy a medence alján lebegek, az edzőm pedig közeledik felém, mint egy szuperhős” – idézi a lap. Kitért arra is, hogy edzőjének (aki csütörtökön adott interjút a történtekről) egyáltalán nem lehetett könnyű dolga, a medence aljáról nem egyszerű feladat felhúzni valakit, pláne több méter mélyről.

Alvarez mentését az edzője kezdte el – Fotó: Oli Scarff/AFP
Alvarez mentését az edzője kezdte el – Fotó: Oli Scarff/AFP

Alvarez beszélt arról is, hogy az eset előtt nem érzett fájdalmat, és az atlétikát, a futást hozta párhuzamként. „Szeretek futni, de időnként előfordul, hogy nem érzed a fájdalmat egészen addig, amíg meg nem állsz, itt is ez történt. A gyakorlat során egy kicsit fáradtnak éreztem magam, de élveztem, aztán amikor úgy éreztem, hogy egy kicsit ellazulhatok, akkor elsötétült minden”.

A szinkronúszó, aki 15 perccel az orvosi ellátás után saját lábán hagyta el az orvosi szobát, rengeteg támogató üzenetet kapott a történtek után a szinkronúszó-közösségtől, sokan meg is osztották vele a hasonló tapasztalataikat, mások tanácsokat adtak neki. Az interjúban azt mondta, hogy jobban van, és szeretné folytatni a szereplést, ám a FINA végül péntek délután nem engedélyezte ezt a sportoló egészségügyi állapotára hivatkozva.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!