Edzője mentette ki az ájult amerikai versenyzőt a budapesti vizes vb-n

2022. június 23. – 07:53

frissítve

Edzője mentette ki az ájult amerikai versenyzőt a budapesti vizes vb-n
Anita Alvarezt menti ki edzője a budapesti vizes vb medencéjéből – Fotó: Oli Scarff / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Edzője mentette ki a medencéből az amerikaiak többszörös olimpiai érmes versenyzőjét – írta az Rfi.fr. A szinkronúszó Anita Alvarez már jól van, a baleseten komoly sérülés nélkül túl van.

Andrea Fuentes akkor ugrott a versenyzője után, amikor látta, hogy a medence aljára süllyedt. Az edző szerint kénytelen volt azonnal lépni: „Kiabáltam az életmentőknek, hogy ugorjanak a vízbe, de nem hallották vagy nem értették, amit mondtam.”

Anita Alvarez kimentése közben – Fotó: Kőhalmi Péter / AFP
Anita Alvarez kimentése közben – Fotó: Kőhalmi Péter / AFP

Fuentes így maga ugrott, és hozta fel az eszméletlen Alvarezt, akinek víz ment a tüdejébe, de a csapat közleménye szerint már jól van.

A 25 éves versenyző nem először veszítette el eszméletét, hasonló történt vele tavaly Barcelonában is egy olimpiai kvalifikációs versenyen.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom