A Hertha elnökjelöltje: Vérzett a szívem Dárdai videójától

2022. június 18. – 11:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Miután lemondott a Hertha BSC elnöke, Werner Gegenbauer, június 26-án új vezért választanak a klub élére. A nagy terveket szövögető, de idén is csalódást okozó berlini csapatnak nem volt könnyű szezonja, mert osztályozón maradt bent az élvonalban, miközben három edző (Dárdai Pál, Tayfun Korkut és Felix Magath) is irányította a játékosokat.

A Kicker most az egyik elnökjelölttel, Kay Bernsteinnel készített interjút, aki azt állította, hogy 55 százalékos esélye van, hogy megnyerje a szavazást. Májusban ennél szerényebb adatai voltak, de most már jön fel.

Mindjárt elsőként azt kérdezték tőle, mit szól ahhoz, hogy Dárdai Pál állást foglalt, és nem őt, hanem egy másik jelölt, Frank Steffel mellett állt ki – érdekes és őszinte jelöltnek nevezte –, aki a berlini kézilabda klubot, a Füchsét felvirágoztatta az előző években. A 46 éves magyar edző úgy érvelt, ha egy másik sportágban sikerült neki, a futballban is összejöhet az előrelépés. Összesen négy jelölt van a jövő vasárnapi választás előtt.

„Vérzett a szíveim a videótól, hogy az én Pálom a másik jelöltet reklámozza. Össze vagyok zavarodva, miért csinálja ezt”

– nyilatkozott Bernstein az elismert szaklapnak.

A 41 éves üzletembernek van három Dárdai-meze a szekrényben, nagy kedvence volt a magyar középpályás még aktív időszakában. A magyar edzőről a múlt héten derült ki, hogy 25 év után elválik a Herthától – szerződését még nem bontották fel –, csak még abban nem állapodtak meg, mekkora végkielégítést kap. A Bild azt írta, hogy milliós összegre számíthat.

A Hertha új edzője Sandro Schwarz lesz, aki másodedzőnek a szintén Pécsről induló Bódog Tamást választotta, aki Lipcsében is betöltötte már ezt a posztot, Magyarországon pedig vezetőedző (Kisvárda, Honvéd) is volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!