Magyar másodedzője lesz a Herthának

2022. június 8. – 17:57

Másolás

Vágólapra másolva

Bódog Tamás lett a Hertha BSC labdarúgócsapatának másodedzője. Bódog az M1-nek azt nyilatkozta, a múlt csütörtökön kinevezett vezetőedzővel, Sandro Schwarzcal együtt jövő szombaton írja alá a kettő plusz egy évre szóló szerződését a berlini klubbal – írja az MTI.

A 51 éves, ötszörös magyar válogatott Bódog Tamás azt mondta: „Nem a Hertha keresett meg, Sandróval voltam kapcsolatban, ha ő máshova ment volna, akkor oda is követtem volna.” Kiemelte, hogy a Hertha annak ellenére is a nagy klubok közé tartozik Németországban, hogy az elmúlt években nem volt túl sikeres, de épp ezért bíznak abban, hogy „fel tudnak majd építeni valamit”.

„Más játékot szeretnénk a csapattal játszatni, kíváncsian várom az új kihívást. Már játékosként csapattársak voltunk Sandróval, jól ismerjük egymást, emberileg jól kijövünk, és szakmailag is közös nevezőn vagyunk. Mindketten a támadó felfogású játékot kedveljük” – mondta Bódog, aki 2012 és 2015 között az akkor még másodosztályú RB Leipzignél volt másodedző.

A 43 éves Sandro Schwarz a Mainznál volt Bódog csapattársa, 2017 és 2019 között az FSV Mainz, 2020 és 2022 között pedig a Dinamo Moszkva vezetőedzője volt.

Bódog azt mondta, a Hertha volt magyar vezetőedzőjével, Dárdai Pállal még nem beszélt a berlini munkájáról. Március óta a Mainz játékosmegfigyelőjeként dolgozott, elmondása szerint szerette azt a munkát, de csak addig tervezte végezni, amíg nem kap edzőként jó ajánlatot. Bódog korábban a Diósgyőr, a Kisvárda és a Honvéd edzője is volt Magyarországon.

A Hertha az előző idényt még Dárdai Pál irányításával kezdte el, a magyar szakembert azonban november végén felmentették, majd Tayfun Korkut ült a kispadra. Őt követte márciusban ideiglenes, a szezon végéig szóló megbízatással Felix Magath, aki a Hamburg elleni osztályozós bennmaradás után távozott a klubtól. A Herthánál nemcsak az edző stábban zajlanak nagy változások, a szezon végén a klub elnöke, Werner Gegenbauer is lemondott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!