25 év után elhagyja a Herthát Dárdai Pál, milliós végkielégítéssel távozik

2022. június 10. – 10:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva





„Megállapodtunk, hogy nem hozzuk nyilvánosságra az elválás részleteit”

így kommentálta a német élvonalban osztályozón bentmaradó Hertha BSC szóvivője a Bild értesüléseit arról, hogy a csapat legendás futballistája, edzője elhagyja a berlini klubot.

Dárdai szerződése határozatlan idejű volt, úgy gondolta, az utánpótlásakadémia hasznára lehet akkor is, ha az első csapat irányítását elveszik tőle. A klub legutóbbi közgyűlésén is téma volt a sorsa, és Bobic a küldötteket arról tájékoztatta, személyesen kezeli ezt az ügyet. A német lap szerint milliós végkielégítésre számíthat a 46 éves magyar edző.

Dárdai 1997-ben szerződött játékosként a klubhoz, a másodosztályba is elkísérte, ha kiestek, és onnan is vonult vissza 2012-ben, noha volt ajánlata a Bayern Münchentől. 286 mérkőzésen szerepelt a klub színeiben.

2015. februárban lett először a kiesés felé sodródó csapat edzője, egészen 2019 májusáig közmegelégedésre irányította a játékosait, kétszer nemzetközi porodra is kilépett a csapatával. 2021. januárban ismét kinevezték vezetőedzőnek, mert akkor is a kiesés elkerülése volt a cél, és benn is tartotta a társulatot. Ezt a portrét 2021. áprilisban írtuk róla.

Az előző nyáron a klubhoz érkező új sportigazgatóval, Fredi Bobiccsal játékosként nem volt felhőtlen a viszonya, a feszültségükről ebben a cikkben írtunk. Tavaly november végén egy döntetlen után menesztette az edzőt, de a szerződését nem szüntették meg, egészen mostanáig.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!