Az angol válogatott 22 meccses veretlenségi sorozatát szakítottuk meg tíz napja

2022. június 14. – 20:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Anglia a legutóbbi három találkozóján két döntetlen mellett egy vereséget szenvedett. Kétszer gólt sem rúgott, az egyetlen találatukat Harry Kane szerezte Németország ellen a 88. percben tizenegyesből.

Az angolok, a magyarok elleni tíz nappal ezelőtti vereséget megelőzően 22 veretlen találkozón voltak túl, Magyarországnak pedig 60 év után sikerült kétvállra fektetni a szigetország válogatottját.

15 nyeretlenül megvívott egymás elleni találkozó – melyekből kilenc alkalommal gólt sem szereztünk – után Szoboszlai Dominik tizenegyese döntött a Puskás Arénában.

Az angol válogatott a Nemzetek Ligájában eddig 39 helyzetet dolgozott ki, 14-szer kaput is találtak belőle, Marco Rossi csapata 35 kísérletezett és 17 alkalommal találta el a kaput. A mieink hatékonysága 17,64 százalék, az angoloké 7,14 százalék.

A magyar válogatott xG mutatója (a helyzeteinek minősége alapján várható góljainak száma) az elmúlt három mérkőzésén 1,51; 1,65 és 1,36 volt. Mivel mind a három találkozón csak egy gólt szereztünk, így elmondhatjuk, hogy „alulrúgtuk” a számainkat, tehát a kidolgozott lehetőségeink minősége alapján több gólt is szerezhettünk volna.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!