A fáradtság és a túlerő a legnagyobb ellenfelünk

2022. június 7. – 21:34

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar csapat ismét fegyelmezetten kezdte a mérkőzést, felkészülve a gyors olasz támadók beindulásaira, a védők mögé beívelt labdákra. Pont az előző mérkőzésen remek teljesítményt nyújtó két szélső védőre, Nagy Zsoltra és Loic Négóra várt a legnehezebb feladat, hiszen állandó versenyfutásra kényszerítették őket, elvonva a két hátvédet a területeikről, szabad réseket nyitva a felérkező olasz védőknek.

Az állandó nyomásnak köszönhetően mintha rajtuk érződne leginkább némi fáradtság, mindketten veszítettek párharcokat védekezésben. A félidő első felében Szoboszlai Dominik szabadrúgása és Sallai Roland lövése kecsegtetett gólszerzéssel, a másik oldalon két szöglet okozott bonyodalmat, mindkétszer Gianluca Mancini fejelhetett, Dibusz Dénes nagyokat védett.

A 30. percben aztán győzött a fáradtság és a túlerő, ismét Loic Nego mögé érkezett a labda, Leonardo Spinazzola tökéletesen szelídítette meg azt, jó volt a középre passz is, ahol Nicolo Barella került lövőhelyzetbe, és hatalmas gólt lőtt a rövid felső sarokba. Az Inter játékosa 38 fellépésén a 8. találatát szerezte a válogatottban.

A félidő végén Lorenzo Pellegrini került még óriási helyzetbe, de önzetlenül középre passzolt ahelyett, hogy befejezte volna Dibusszal szemben a támadást, középen Négo tisztázott Degnand Gnonto elől. Két perccel később már nem volt ennyire jószívű Pellegrini, ezúttal Négo lemaradt a Roma játékosáról, aki tisztán továbbított a kapuba, az 5. találata volt az olasz válogatottban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!