A Real Madrid elnöke a győztes BL után gyorsan elfelejtette, hogy nem kellettek Kylian Mbappénak

2022. május 29. – 09:20

Másolás

Vágólapra másolva

Szombaton a Real Madrid megnyerte a Bajnokok Ligáját Párizsban, a győztes meccs után pedig a Real elnöke, Florentino Pérez még kissé ünnepi mámorban odaszúrt Kylian Mbappének, akit bár nagyon meg akart magának szerezni, a focista hosszas huzavona után mégis a PSG-nél maradt.

„Ma Mbappe nem létezik. A Real Madrid létezik, ez a Real Madrid és a játékosainak ünnepe, akik Európa bajnokai lettek. A Real Madrid mindig is azon fog dolgozni, hogy a legjobb játékosai legyenek, de Mbappét ma már elfelejtettük. A Real Madrid tökéletes szezont futott, ezt az ügyet pedig már elfelejtettük” – mondta Pérez a meccs utáni interjúiban a The Sun szerint.

Florentino Pérez az elmúlt szezonokban úgy alakította a Real keretét és bértábláját, hogyha eljön az ideje, akkor meg tudják szerezni Mbappét, akire a klub következő nagy korszakát tervezte építeni. Elengedték Sergio Ramost, több tízmillió euróért eladták Raphaël Varane-t, Martin Ødegaard-t és Achraf Hakimit is, míg a Realtól némiképp szokatlan módon szinte alig költöttek új játékosokra, így anyagi szempontból minden készen állt Mbappé érkezésére

Közel egy évig tartó huzavona után eldőlt, hogy Kylian Mbappé mégsem igazol a Real Madridhoz, hanem 2025-ig hosszabbít jelenlegi csapatával, a Paris Saint-Germainnel. Mbappé hároméves szerződéshosszabbítása olyan hatalmas költségekkel jár, amit csak egy olyan klub engedhet meg magának, ami mögött egy Katarhoz hasonló olajmonarchia áll.

Az új szerződése részletei természetesen nem nyilvánosak, de sajtóhírek szerint ő lesz a világ legjobban fizetett futballistája a következő években. A beszámolók szerint évente 40-60 millió eurót fog keresni, ami mellé még legalább 100 millió eurós aláírási bónuszt is kapott.

De ez nem minden: ha igazak a hírek, akkor a 23 éves Mbappénak beleszólása lesz a PSG operatív működésébe, az új sportigazgató és edző kiválasztásába és persze az átigazoláspolitikába is. A világbajnok csatár ezzel a futball történetének valaha volt legbefolyásosabb játékosa lehet, akinek szerepét talán csak LeBron Jameséhez lehet hasonlítani a sportvilágban. Minderről itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!