„Végre, ez az igazi Giro-időjárás” – Valter Attila örült az esőnek

2022. május 25. – 14:51

„Végre, ez az igazi Giro-időjárás” – Valter Attila örült az esőnek
Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

A Giro d'Italia mezőnye egy keddi nehéz szakasz után maradt továbbra is az Alpokban, de a korábbi hőség után most szakadó esőt kaptak a nyakukba a kerékpárosok.

A lassú rajt előtti pillanatok – Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
A lassú rajt előtti pillanatok – Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

A 17. szakasz a keddi célvárostól nem túl messze található kisvárosból, Ponte di Legnóból rajtolt, de már a szokásos aláírási ceremóniánál áztatta az eső a versenyezőket. A nézők is esernyőerdőben tűntek el, ahogy a kordonoknál álltak. A pocsék időjárás ellenére is sokan mentek ki a rajthoz.

Az esőtől a legtöbb bringás nem nagyon zavartatta magát, de néhányukon azért érezhető volt a feszültség. Egy újabb hosszú és nehéz nap várt rájuk, 168 kilométer és közel 3400 méternyi szintemelkedés, és közülük csak néhányan számítanak igazán esőmenőnek.

Fetter Erik is beöltött az esőben (középső fotó, középen) – Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex Fetter Erik is beöltött az esőben (középső fotó, középen) – Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Fetter Erik is beöltött az esőben (középső fotó, középen) – Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Fetter Erik is beöltött az esőben (középső fotó, középen) – Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

A csapatbuszoknál ezúttal is megjelent néhány magyar szurkoló, és Valter váltott is velük pár szót, amikor arról kérdezték, hogy mit szól az esőhöz ezt mondta: „Végre, ez az igazi Giro-időjárás.”

A Groupama-FDJ bringása korábban a Telexnek is azt mondta, hogy várja már az esősebb időt, mert akkor jól tud menni. A keddi szakasz végén is kapott már ebből kicsit a mezőny, de akkor az etap nagy részét még melegben tudták le. A Mortirolóra felfelé tekerve Valter egy szurkolótól magyar zászlót vett át, és azt lengetve, mosolyogva tett meg néhány tízmétert, majd visszaadta a zászlót.

A zászlót adó drukker azt mondta, két évvel ezelőtt már futott Valter mellett a Stelvio-hágón, és szerinte most emlékezett erre az alkalomra a bringás. Akkor 22 kilométert gyalogolt felfelé és lefelé a hegyen, hogy lássa Valtert, idén is kétszer 10 kilométer séta jutott neki, hogy feljusson az autók elől már lezárt Mortirolóra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!