Giro: új pezsgőnyitási protokollt vezettek be a szemenlövős baleset után

2022. május 19. – 08:04

Giro: új pezsgőnyitási protokollt vezettek be a szemenlövős baleset után
A rózsaszín trikós Juan Pedro Lopez egy preparált palackkal a Giro 11. szakaszának díjátadóján – Fotó: Michael Steele / Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

Miután Biniam Girmay egy a díjátadó ceremónia közben szerzett sérülés miatt kénytelen volt feladni a Giro d'Italiát, az olasz kerékpárverseny szervezői úgy döntöttek, hogy módosítanak az eddig bevált gyakorlaton, és előre felbontják az ünneplésre szánt pezsgőket.

A kerékpársportban is bevett dolog, hogy a győztesek pezsgőt kapnak, amit aztán felrázva lelocsolják a pódium előtt állókat. A 10. szakasz győztese, Girmay is erre készült, csak ő palack bontása közben belenézett a kirepülő dugóba. A szeme bevérzett, és végül emiatt a versenyről is kiszállt.

A Giro szervezői a 11. szakaszon már elővigyázatosak voltak, az etapgyőztes Alberto Dainese már egy előre felbontott és lazán visszadugaszolt magnum palackot emelt fe, míg a rózsaszín trikót viselő Juan Pedro Lopez üvegjében már egyáltalán nem volt dugó, csak fel kellett ráznia a pezsgőt, hogy spriccelhessen vele.

Az első szakasz győztese, Mathieu van der Poel vállon lőtte magát a dugóval, és már ő is utalt rá, hogy a szervezőknek biztonságosabbá kéne tenni a pezsgős részét az eredményhirdetésnek, mert senki nem akar egy ilyen baleset miatt kiszállni a versenyről. Kérése már meghallgatásra talált. A Giro főszervezője, Mauro Vegni azt mondta, még gondolkodnak rajta, hogy pontosan milyen módon tudják úgy végrehajtani a díjátadót, hogy a versenyzők is kiélvezhessék a pillanatot, a szponzorok érdekei se sérüljenek (itt a pezsgőgyártók a fontosak), és közben biztonságban is legyen mindenki.

(Cyclingnews)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!