Mindkét versenyigazgató koronavírusos, bajban lehet az F1 Miamiban

2022. április 28. – 12:03

Másolás

Vágólapra másolva

Potenciálisan elég nagy szervezési probléma elé néz a Forma–1 a sorozat történetének első Miami Nagydíja előtt, a múlt hétvégi Emilia-romagnai Nagydíj után kiderült ugyanis, mindkét versenyigazgató, Niels Wittich és Eduardo Freitas is koronavírusos. Ahhoz, hogy bármelyikük részt tudjon venni a miami versenyen, a jövő héten már negatív tesztet kell produkálniuk, ellenkező esetben nem utazhatnak be Amerikába.

Wittich és Freitas egymást felváltva látja el a versenyigazgatói állást azután, hogy a Forma–1 a 2021-es abu-dzabi idényzáró utolsó köreinek eseményeit feltáró vizsgálata után leváltotta az addigi versenyigazgató Michael Masit. A Nemzetközi Automobil Szövetség ezután döntött úgy, hogy egy helyett két emberrel töltik be az állást.

A sors fintora, hogy ha sem Wittich, sem Freitas nem gyógyul meg időben, akkor kár Masi visszatérése is jöhet Miamiban, legalábbis az Autosport szaklap szerint. Hihetőbbnek tűnik a Reuters verziója viszont, a hírügynökség úgy tudja, hogy Wittich és Freitas tanácsadója, Herbie Blash lehet a beugró – ő évtizedeken át volt a korábbi F1-versenyigazgató, a 2019-ben váratlanul meghalt Charlie Whiting jobbkeze. Felmerült Colin Haywood neve is, ő a nemzetközi szövetség versenyirányítási rendszerének működtetéséért felelt az elmúlt években.

A helyzetet bonyolítja, hogy mivel ez lesz első Miami Nagydíj, ezért a versenyigazgatónak minden bizonnyal a szokásosnál is több feladata lenne.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!