Valter Attila újra a top 10-ben hajrázott, őrzi a harmadik helyét az alpesi körön

2022. április 21. – 15:29

Másolás

Vágólapra másolva

Valter Attila a tizedikként végzett a Tour of the Alps negyedik szakaszán, és így továbbra is őrzi összetett harmadik helyét az Olaszország és Ausztria hegyeit érintő kerékpáros versenyen. A nap elején Fetter Erik is megmutatta magát.

Fetter Erik, az Eolo-Kometa versenyzője szerdán azt nyilatkozta, hogy napról napra tér vissza az ereje. A bringás ezt ma be is bizonyította, hiszen a 142,4 kilométeres, természetesen most is sok hegymenetet tartalmazó szakasz elején ő is tagja volt egy kisebb szökevénycsoportnak, amelyik meglépett a mezőnytől. Az első etapot megnyerő Geoffrey Bouchard-t is soraiban tudó csoport túl nagy előnyt nem tudott építeni, körülbelül 25 kilométer megtétele után, az 1524 méter magas Kartischer Sattel elérése után újra egyben volt a mezőny.

A Tour of the Alps 4. szakaszának szintrajza – Fotó: tourofthealps.eu
A Tour of the Alps 4. szakaszának szintrajza – Fotó: tourofthealps.eu

Körülbelül 30 kilométernyi lejtmenet után egy 15 fős csoport újra elszakadt, de kontroll alatt tartotta ezt a csoportot a mezőny, hiszen Jonathan Klever Caicedo (EF) és Natnael Testfatsion (Drone Hopper-Androni Giocattoli) is négy percnél kevesebb hátrányban volt az összetett elsőhöz képest.

A szűk kétpercnyi különbség olyan meredeken csökkent az utolsó 12 kilométeren, ahogy az emelkedő is durvult. Pár kilométer után már csak 40 másodperce maradt Valter Attila csapattársának, az egyedül elöl tempózó Thibaut Pinot-nak.

A francia bringást Miguel Ángel López (Astana) vette üldözőbe, és az utolsó kilométerre már utol is érte, majd egy iramváltással ott is hagyta a kolumbiai, és behúzta a szakaszt hét másodperces előnnyel.

Valter Attila (jobbról a harmadik) a Tour of the Alps negyedik szakaszán – Fotó: Tim De Waele / Getty Images
Valter Attila (jobbról a harmadik) a Tour of the Alps negyedik szakaszán – Fotó: Tim De Waele / Getty Images

Az összetett negyedik helyén álló, Valtertől csak négy másodpercre lévő Pavel Sivakov is támadást indított, de hatástalanították az akcióját, így a harmadik helyért egy kisebb csoport hajrázhatott. Ezt a sprintet Romain Bardet (DSM) nyerte, de Valter is ott volt ebben a csoportban, tizedik lett a szakaszon, és megőrizte a harmadik helyét összetettben.

A pénteki, utolsó szakaszon is komoly hegyek várnak a mezőnyre, Valternek több üldözője is négy másodpercre van, őket kell tartania, ha meg akarja őrizni a harmadik helyet. Az összetettben vezető Pello Bilbaónak (Bahrain-Victorious) 12, a második Bardet-nak 10 másodperc előnye van Valterrel szemben.

Bár Fetter mutatta magát a szakasz elején, nála jobban szerepelt most csapattársa, Dina Márton. Az Eolo-Kometa másik magyar bringása 3 perc 27 másodperces hátránnyal a 45. lett a szakaszon. Fetter az 56. helyen érkezett, 5:12-es hátránnyal.

Eredmények:
4. szakasz, Villabassa-Kals am Grossglockner 142,4 km
1. Miguel Ángel López (kolumbiai, Astana) 3:29:04
2. Thibaut Pinot (francia, FDJ) +7 másodperc
3. Romain Bardet (francia, Team DSM) +15 másodperc
…10. Valter Attila (magyar, FDJ) azonos idő
…45. Dina Márton (magyar, Eolo-Kometa) +3:27
…56. Fetter Erik (magyar, Eolo-Kometa) +5:12

Összetett:
1. Pello Bilbao (spanyol, Bahrain-Victorius) 15:41:27
2. Romain Bardet (francia, Team DSM) +2 másodperc
3. Valter Attila (magyar, FDJ) +12 másodperc

…46. Fetter Erik (magyar, Eolo-Kometa) +21:05
…72. Dina Márton (magyar, Eolo-Kometa) +32:24

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!